Gde je Evropa, a gde smo mi: Koliki je standard građana Srbije u odnosu na EU?

Ostavite komentar


  1. Primer Hrvatska kao clanica EU za 6 godina dobiti 22 milijarde evra,mi kao kandidati plafon 2. A ono clanice aod 2013 pa racunajte .

  2. Svi rade do 12 nocu. Po dva tri posla da bi prehranili porodice i platili režije. Kakav evropski standard. Moja plata je 600 eura a u evropi, 2600, 3600, 4600, 5.600. Ja kao intelektualac treba da radim 6 meseci da bi zaradila evropsku platu.

  3. Daleeeeeeeeko je Balkan od najjačih EU zemalja. Pre 8 godina sam u CG zarađivao 700 EUR, a danas u EU imamo svoj stan od 95 m2 (otplaćen!), porodični posao, decu koja odrastaju u mirnoj sredini, gde je učitelj BOG, gde se poštuje red, zakon, porodica… Svako bira za sebe, držite se vi Vučića, Plenkovića, Dodika,Kurtija, Izetbegovića… i uživajte još 40 godina pod njima…

  4. najniža kupovna moć zabeležena je u Šumadiji i Zapadnoj Srbiji i iznosila je 30 odsto proseka Evropske unije
    telepenzile i dalje „glasaju“ za isto, vec decenijama

  5. „BDP po glavi stanovnika izražen kroz standard kupovne moći građana u Beogradskoom regionu iznosio je 70 % proseka EU, u Vojvodini 44%, na jugu i istoku Srbije 31, a najniža kupovna moć zabeležena je u Šumadiji i Zapadnoj Srbiji i iznosila je 30%. Slavonija je na 46 % proseka EU, Jadranska je na 70%, a Zagreb sa 134 % proseka.“ Kako to Hrvati MALO BOLJE stoje?

  6. Pojednostavljeno rečeno: u 2022. cela Srbija je na 43% proseka EU, a cela Hrvatska na 77%.
    Kad dođu rezultati za 2023. bit će još porazniji rezultati za Srbiju. Znači cela Srbija nije ni na pola proseka EU.

  7. Mi u EU svakog vikenda u parku,pored rijeke…druzimo se pecemo janje i prasice dok se djecica igraju po livadama punog cvijeca a vi robujte da se prehranite i pored 2 ili 3 druga posla.Patite.Nasi su frizider puni briga nas dto je dusa prazna.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. i 26. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.