Standard ispod polovine evropskog proseka

Individualna potrošnja domaćinstava u Srbiji 49 odsto, a BDP po stanovniku 41 odsto od prosečnog u EU

Ostavite komentar


  1. Samo ne bazirajte analize na podacima Republickog zavoda za statistiku. Svi podaci su manje-vise nastimovani prema potrebama dnevne politike, po narudzbi sa viseg mesta. Za vucicevu prosecnu platu od 950€ moracemo debelo da sacekamo, ako ikada i dosegnemo tu cifru.

    1. Hehehe pa za ti Vicka shvatas za ozbiljno i smatras za ozbiljnog politicara 😀 ma on je hodajuca smehoteska. Ja ga dozivljavam Nekako kao nesto ispod Sojica !! ( naravno iz daleka 3000km )

    1. Samo EU nemoj da mi pominješ jer AVi dalje misli o njoj i ne seća se da je Koštunica davno rekao, :nećemo u evrpsku uniju; mada je i tada bilo kasno, samo je Šešelj to rekao na vreme.

      1. Radim u organu drzave, plata mi je 32000, kao I vecini…. U drzavnoj upravi. Nije problem ni Imati 100.000 platy u drzavnim organima. Ali je neprihvatljivo praviti kombinacije da oni koji odu u penziji dobiju I pp ugovor, a da ne govori o tome da postolje upravni odbori u kojima neki primaju sesto prima je iz budzeta, u ova primanja su ukljuceni svi ne vezano za obrazovanje , politiku pripadnost… Peenzioneri, profesori univerziteta, vozaci, pandur, ministri……. Pa dal je realno da oni u UO rade kvantitativno do 10 sati mesecno, a da primaju platy preko dva proseka u repiblici. A da ne govori kolika je otimacina u privatnom sektoru, gde su preduzetnici nemilosrdni prema radnicima I prema njima se ophode kao prema robovima. Do kad ces biti pasivan Srbi e na brdovitom Balkanu, tu mislim I na sebe, svi mi koji posmatramo a ne reagukemo, smo saucesnici… Ne mogu sebi oprostiti sto Dareta I Mareta – Razgibavanje, ostavih na cedilu, bez ijednog strajkaca su izbrisao sa medijskog ne a Srbije. Mene je sramota, a da li je I vas, gospodo: profesori univerziteta, intelektualci, kolege novinari, pisci, reditelji, akademici, svi drugi slobodoumni ljudi….. SRAM NAS BILO DJUTURE

  2. Cekajte, hocete da kazete da su bolji od nas: Moldavija, Belorusija, Ukrajina?

    1. One nisu uključene u Eurostat istraživanja, ali jesu gore od nas. Belorusija tu i tamo kao mi, a za ove 2 smo Zapad.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.