Stevanović: Licence za odgovorne u javnim preduzećima

Ostavite komentar


  1. Kada cete depolitizovati javna preduzeca i izvrsiti komercijalizaciju to jest odgovornost za poslovanje. Koja je do sada bila odgovornost politickij partija i njihovo ucesce u rukovodjenju tim preduzecima.

  2. Do licenci ce najpre doci oni koji su zavrsili ugostiteljsku skolu (konobari na primer) pa, potom, se docepali diploma nekakvih "menadzera" ili "strukovnih ekonomista".

  3. Gospodine, uvedite vi sistem odgovornosti, prema postojecim zakonima. Dodajte u stvaku da odgovorna lica snose posledice i da garantuju svojom imovinom i i movinom povezanih lica, zene dece. za pricinjenu stetu. Pocnite da postujete postojece zakone jedan od njiih davno usvojen , Unakrsna kontrola imovine. Tako kada daju anekse otpustaju radnike, aiste sud vrati da placajuiz svog dzepa a ne gradjani iz budzea. Obezbedite postovanje postojecih zakona licence su samo uzimanje para inista vise.

  4. Ja mislim da i za radna mesta predsednika vlade. predsednika opstine, predsednika drzave. kao i vojske, crkve, akademije …(dodati po izboru..) takodje treba licenca. Znateo ono: dva svedoka i predhodno dugogodisnje posedovanje licence….

  5. Bilo bi mi neobicno drago da saznam koje je obrazovanje i na koji nacin drzavni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanovic stekao.Znam da je verovatno ispunio jedan uslov a to je da je clan SNS-a za tako vaznu funkciju a sto se tice obrazovanja ne znam a voleo bih da saznam.

  6. Ma kakve rezultate?! Prvo niste izabrali direktore po vazećem Zakonu neko sede u foteljama iako su im mandati istekli a neki (većina) ni uslove ne ispunjavju da bude direktori osim sto su stranacki poslusnici.Koja to javna preduzeca rade uspesno i koliko uspesno?Dobijaju pare iz budzeta a kao rade uspesno.Recimo Stevanovic zvani Boske,radno iskustvo mu je samo da je bio konobar a sada drzavni sekretar,je kupio diplomu pa cak na pitanje gde je diplomirao, grad pogresio nije znao da kaze gde je "diplomirao", a sada pricas o licenciranju.Opet te licence daje ministarstvo koje postavlja svoje poslusne stranacke kadrove.

  7. @L.Dragon
    Драган Стевановић рођен је у Сурдулици 1973.
    године. Основну и средњу школу завршио је у
    Новом Травнику у Босни и Херцеговини, а вишу
    школу за пословне секретаре и менаџмент у
    Сремским Карловцима где стиче звање
    економиста – оперативни менаџер.
    Основне академске студије завршава на
    Факултету за пословно индустријски менаџмент,
    Унион универзитета у Београду. Да ли сам довољно одговорио или треба још нешто?

  8. U svim javnim preduzecima su bili direktori v.d. Zasto? Vlasnik pecenjare je direktor EPS-a. Zasto? U EPS-u bio konkurs. Niko nije izabran. Pecenjarko dalje vodi EPS. Zasto? Ne treba nikakve licence, nego iskustvo, diploma (prava) i reference bivsih poslodavaca.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.