Međunarodna poslovna škola COTRUGLI, u saradnji sa dnevnim listom Danas i drugim partnerima, nagrađuje srpsku poslovnu javnost stipendijama za međunarodno akreditovane MBA programe. Reč je o 12 stipendija za poslovne poslediplomske programe na COTRUGLI Biznis skul. Osim Srbije, ova škola prisutna je na tržištima Makedonije, BiH, Slovenije, Hrvatske i Bugarske, a glavni centri nalaze se u Beogradu i Zagrebu.

Kako se prijaviti?

U svakoj kategoriji dodeljuje se jedna puna i pet polovičnih stipendija, u ukupnoj vrednosti od 105.000 evra. U selekciji mogu učestvovati svi zainteresovani koji znaju engleski jezik, završili su fakultet i imaju potrebno radno iskustvo. Proces prijavljivanja sastoji se iz dva kruga: nakon onlajn prijave na www.cotrugli.eu/scholarships, kandidati dobijaju aplikacijski materijal koji, ispunjen na engleskom, šalju najkasnije do 20. aprila 2013. Programi za koje dodeljujemo stipendije razlikuju se u zavisnosti od godina radnog iskustva kandidata. Oba programa su međunarodno akreditovana (AMBA akreditacija), što ih svrstava u red najboljih svetskih programa i škola. Ilustracije radi, AMBA akreditaciju imaju najprestižnije poslovne škole kao što su INSAED, IMD, London Business School, ESCP Europe, Bocconi…

Executive MBA program (www.cotrugli.eu/emba) namenjen je višem i srednjem nivou menadžmenta, kao i samostalnim preduzetnicima koji žele da steknu konkretna poslovna znanja i veštine, koja odmah mogu da primene u svojim organizacijama. Uslovi da potencijalni korisnici stipendija učestvuju u selekciji su minimalno pet godina radnog iskustva, završen fakultet, menadžersko iskustvo i aktivno znanje engleskog jezika. Predavanja traju u proseku jedan produženi vikend mesečno (od petka do nedelje) i održavaju se u Beogradu.

MBA program (www.cotrugli.eu/mba) namenjen je mlađem i srednjem nivou menadžmenta sa manje godina poslovnog iskustva (minimalno tri). Budući da je reč o mladim ljudima (prosek godina je 28), koji nisu previše vezani radnim i porodičnim obvezama, program omogućuje putovanja u zemlje JI Evrope i regionalno umrežavanje. Oba programa su kompatibilna sa stalnim radnim odnosom i iziskuju minimalan izostanak sa posla.

Profil polaznika

Pored polaznika iz Srbije, MBA programe u COTRUGLI Biznis skul pohađa i oko 40 odsto polaznika iz regiona: iz Makedonije, Bugarske, BIH, Hrvatske, Slovenije i Rumunije. Čak 60 odsto njih nalazi se na rukovodećim pozicijama u većim ili manjim organizacijama, bilo kao direktori kompanija i sektora, ili kao samostalni preduzetnici (deset odsto). Da polaznici programa nisu samo ekonomisti i menadžeri iz finansijskog sektora, govore i podaci da je najviše onih iz farmaceutskih, građevinskih, inžinjerskih i računarskih kompanija, ali ima i polaznika koji se bave turizmom. Takođe, primetan je i sve veći broj žena uključenih u MBA programe (zabeležen rast sa 30 na 40 odsto).

Iskustva stipendista

Elena Boškov Kovač, Senior konsultant – DNV KEMA Energie & Sustainability

– Pored toga što omogućava pristup novim praktičnim metodama i iskustvima, Executive MBA stipendija Cotrugli poslovne škole pomogla mi je da zaokružim svoje znanje, pružim kvalitetnu uslugu svojim klijentima i unapredim veštine koje mi pomažu da se suočim sa izazovima konkurencije u internacionalnom poslovnom svetu.

Borko Jovanović, generalni direktor – Telelink

– Ovo je prilika da odmerite svoje znanje i sposobnosti sa najboljima u regionu. Iako prava nagrada neće biti jedna od prestižnih stipendija, već šansa da budete deo tima koji će deliti svoja iskustva iz realnog poslovnog života i učiti na primerima i idejama svojih kolega. Prijavite se i učinite prvi korak da postanete deo COTRUGLI Biznis skul!

Nataša Ivković, brend menadžerka – Filip Moris Servisiz

– Nova znanja. Nova iskustva. Nova poznanstva. Usavršavanje veština. Lični rast i razvoj. Sve navedeno, i mnogo više od toga, dobijam kroz razmenu mišljenja i iskustava u pozitivnoj atmosferi na EMBA programu. Budite i Vi stipendista i polaznik COTRUGLI Biznis skul. Prijavite se za stipendije!

Executive MBA program – uslovi za dobijanje stipendija

• završen fakultet

• aktivno znanje engleskog jezika

• najmanje 5 godina radnog iskustva

• menadžersko iskustvo

MBA program – uslovi za dobijanje stipendija

• završen fakultet

• aktivno znanje engleskog jezika

• najmanje 3 godine radnog iskustva

Link za prijave:

www.cotrugli.eu/scholarships

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari