Stiže poni 1

Nekadašnji najpoznatiji jugoslovenski bicikl poni naredne godine stiže opet na tržište.

On će se proizvoditi po italijanskoj licenci u Sloveniji.

Bicikl je modernizovan, a njegova cena biće, kako neki smatraju, problematična.

„Bicikl će se prozvoditi u nekoliko verzija i od različitih materijala, a cena osnovnog modela biće 329 evra, dok će najskuplji ‘premijum’ model sa dodatnim komponentama stajati 789 evra“, objavili su slovenački mediji.

Proizvodnja će početi u proleće sledeće godine, ali se već sada mogu naručiti.

Prodavaće ih firma BTC, a službeno će ih proizvoditi preduzeće Gore kolesa, u saradnji s Gorenjem iz Velenja, u čijim će se pogonima i montirati.

Koncern Gorenje, proizvođać kućnih aparata, lani je otkupio prava na proizvodnju legendarnog poni bicikla od ljubljanske fabrike Rog, koja je pre nekoliko godina otišla u stečaj.

Modernizovani poni pod nazivom „Gor kolesa“ biće namenjen za sve uzraste, a na početku će kupci moći da biraju između tri modela u 28 različitih kombinacija.

„Za sada će se sastavljati od komponenata uvezenih iz Kine, a kupci će morati na isporuku da čekaju nekoliko meseci“, tvrdi mariborski list „Večer“.

Na početku imaju nameru da naprave oko 4.000 bicikala, kako bi se videlo kako će ići prodaja. Računaju u prvom redu na moguće kupce iz Slovenije, Hrvatske i Srbije, a potencijalno i na druga tržišta.

„U budućnosti računamo i na varijantu Gor kolesa na električni pogon“, kazao je za jedan od vođa projekta Rok Lesjak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari