Subvencije za energetsku efikasnost za 240 Užičana 1Foto: Nenad Kovačević

Budžetska sredstva za poboljšanje energetske efikanosti porodičnih kuća u četvrtoj zoni stanovanja i stambenih zgrada na području Užica, prema preliminarnoj rang-listi, moći će da koristi 240 građana.

Za primenu tih mera, Grad Užice i Ministarstvo rudarstva i energetike su izdvojili 18 miliona dinara. Maksimalno učešće lokalne samouprave i države je do 50 odsto ukupne vrednosti radova po prijavi, sa uračunatim PDV-om.

Sredstva su raspodeljena na konkursu, koji je završen, a najveći broj podržanih prijava su podneli vlasnici stanova u stambenim zgradama.

Za zamenu stolarije sredstva su odobrena vlasnicima 215 stanova i 20 porodičnih kuća. Uz to, biće podržana kupovina četiri kotla na gas i postavljanje termoizolacije na jednom objektu.

Uslove konkursa nije ispunilo 16 prijava, a prigovore na preliminarnu listu moguće je podneti komisiji do 16. oktobra.

„Korisnici čija imena budu na konačnoj listi su dužni da, u roku od sedam dana  od njenog objavljivanja, potpišu ugovor za izvođačem radova, čiji predračun su dostavili“, saopštila je gradska uprava i navela da su pojedičani iznosi, koje uplaćuje lokalna samouprava, prosleđeni izvođačima radova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari