Subvencije za energetsku efikasnost za 240 Užičana 1Foto: Nenad Kovačević

Budžetska sredstva za poboljšanje energetske efikanosti porodičnih kuća u četvrtoj zoni stanovanja i stambenih zgrada na području Užica, prema preliminarnoj rang-listi, moći će da koristi 240 građana.

Za primenu tih mera, Grad Užice i Ministarstvo rudarstva i energetike su izdvojili 18 miliona dinara. Maksimalno učešće lokalne samouprave i države je do 50 odsto ukupne vrednosti radova po prijavi, sa uračunatim PDV-om.

Sredstva su raspodeljena na konkursu, koji je završen, a najveći broj podržanih prijava su podneli vlasnici stanova u stambenim zgradama.

Za zamenu stolarije sredstva su odobrena vlasnicima 215 stanova i 20 porodičnih kuća. Uz to, biće podržana kupovina četiri kotla na gas i postavljanje termoizolacije na jednom objektu.

Uslove konkursa nije ispunilo 16 prijava, a prigovore na preliminarnu listu moguće je podneti komisiji do 16. oktobra.

„Korisnici čija imena budu na konačnoj listi su dužni da, u roku od sedam dana  od njenog objavljivanja, potpišu ugovor za izvođačem radova, čiji predračun su dostavili“, saopštila je gradska uprava i navela da su pojedičani iznosi, koje uplaćuje lokalna samouprava, prosleđeni izvođačima radova.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.