Subvencije za kupovinu kotlova na biomasu u Valjevu 1Foto: Đorđe Đoković

Gradsko veće Valjeva je, u okviru realizacije mera energetske sanacije, raspisalo javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu kotlova na biomasu za porodične kuće, a glavni cilj je smanjenja aerozagađenja, piše portal Kolubarske.rs.

Grad Valjevo i Ministarstvo zaštite životne sredine su obezbedili 20 miliona dinara, a maksimalan pojedinačni iznos je kao i na prvom javnom pozivu 150.000 dinara.

– Udeo sredstava je 70 odsto od vrednosti ukupne investicije sa PDV-om po pojedinačnoj prijavi. Sredstva za podsticaj se dodeljuju domaćinstvima kod kojih je postojeće grejanje na ugalj, mazut ili drvo. Bitno je naglasiti da su u pitanju kotlovi na biomasu, odnosno drvni pelet, briket i sečku, rekao je predsednik Komisije za realizaciju mera energetske sanacije Viktor Mićić.

On je podsetio da je nakon prvog javnog poziva nabavljeno 104 kotla te da očekuje da će sada biti mnogo više prijava nego na prethodnom konkursu, prenose Kolubarske.

– Očekujemo da će interesovanje biti višestruko veće od opredeljenih sredstava, tako da ćemo u narednom periodu gledati da potražimo mogućnost dodatnog finansiranja, najavio je Viktor Mićić.

Dokumentacija se može preuzeti na šalteru broj 12 u prizemlju Gradske uprave, kao i na zvaničnoj prezentaciji grada Valjeva: www.valjevo.rs .

Za sve dodatne informacije građani mogu pozvati na broj telefona 014/294-790 ili se obratiti putem mejl adrese: [email protected]., pišu Nezavisne internet novine Kolubarskog okruga.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari