Sutra rok za uplatu četvrte rate poreza na imovinu 1Foto: B. Cvejić

Četvrta rata poreza na imovinu fizičkih lica za 2021. godinu dospeva na naplatu sutra, 15. novembra, navode u Narodnoj banci Srbiji.

U NBS podsećaju da je samo Dina karticom moguće bez provizije izmiriti ovu obavezu na šalterima Uprave za trezor Ministarstva finansija.

Istom karticom, bez provizije, na šalterima Uprave moguće je platiti porez na dohodak građana, porez na promet motornih vozila, porez na prihod od poljoprivrede i šumarstva i doprinose za obavezno socijalno osiguranje poljoprivrednika.

Uz niske provizije, ovom karticom, ističu u NBS, mogu se izmiriti i sve druge obaveze po osnovu javnih prihoda i obaveza prema korisnicima javnih sredstava, onima koji imaju podračune u Upravi za trezor, ali i onima koji imaju račune u poslovnim bankama, mogu se platiti računi za struju, računi preduzeća JKP „Infostan tehnologije”, JKP „Informatika” Novi Sad, Telekom i drugih.

“Imovina fizičkih lica može da se platii jednostavnim skeniranjem NBS IPS QR koda na rešenjima korišćenjem mobilne aplikacije banke u kojoj imate račun”, ističe NBS u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari