Svinje uvezene iz EU jeftinije od domaćih

* Cena živih tovljenika u Srbiji je od 210 do 220 dinara po kilogramu, a u EU oko 1,43 evra * Pre 25 godina prosečan stanovnik Srbije konzumirao je 65 kilograma mesa godišnje, a danas samo 38 kilograma
Uvoz svinjskog mesa skočio 30 odsto iako je potrošnja skoro nepromenjena

Ostavite komentar


  1. Tekst je tacan ali nekorektan jer treba uzeti u obzir subvencije koje daju zemlje eu svojim proizvodjacima i ovi nasi nama.Pa evo sub.u Halandiji i Belgiji je 1 e po kilogramu,a u Srbiji 10 dinara,tako da oni imaju racunicu da prodaju jeftinije,jer njhov svinjar za tovljenika dobije od drzave 120e po komadu a nas 10e,eto i to bi trebalo da je u tekstu da ljudi shvate zasto je tako kako ste napisali.

  2. Taman da podržim ministrovu izjavu,jer hoće naši proizvođači (posebno nakupci i prekupci)da podignu cenu,na boga ne misle,kad li ti,pojavi se Ivan sa svijim podacima,te tako ministar ostade bez podrške! Ako je u subvencijama razlika između razvijenih i nas oko 120%,ako nije i više,bilo bi interesantno uporediti primanja ministara za svinje i ostale živuljke,tamo i ovde!? Verujem da tu nema neke velike razlike!?

  3. Видимо овде да се наша болумента са Пашалука на води,патриотски понаша према српским свињама.Зато једе само стране,европске.Док домаће ће претворити у кућне љубимце.То је последњи тренд у Пашалуку и шире.Док их ови у унутрашњости хране шљивама,грожђем и крављим млеком-не због "љубави"!!!

Ostavite komentar


Ekonomija

Radnici ŽIT-a u ponedeljak i utorak protestuju ispred Vlade Srbije 10

Radnici ŽIT-a u ponedeljak i utorak protestuju ispred Vlade Srbije

Nezadovoljni zbog toga što mesecima ne primaju lične dohotke radnici Železničkog integralnog transporta, predvođeni predstavnicima Sindikalne organizacije ŽIT Beograd i Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata ŽIT-a, u ponedeljak i utorak u periodu od 10 do 12 časova potestovaće ispred zgrade Vlade Srbije u Beogradu.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.