Tabaković: Postignuta monetarna stabilnost

Ostavite komentar


  1. Ovo saopstenje treba da čita Dugalić jer je monetarna politika u rukama banaka. Od kada su banke udavile Srbiju tkz sekundarnom emisijom (plasiranje dinarskog duga kroz indeksaciju) NBS ne sme da odštampa niti jednu novčanicu u Topčideru bez znanja Banaka. Sada na silu guraju dinarske kredite ne bi li napravili balans i vode kampanju protiv eura (eurski su bili i CHF krediti koji će zavrsiti u dinarske). Banke bez ovog kriminala ne bi mogle izvršiti valutnu pljačku i zakonski plasirati preko 5-8 milijardi eura kredita, a plasirale su 15+9 milijardi. Srbija je sva u raljama Soroša. Vučić se protiv njega bori pa recimo kao i protiv Kosmajca. Kao i protiv Haradinaja. Kao i protiv Cg mafije. Znači lažno.

  2. Da,da gospođo postignuta je monetarna stabilnost ali na uštrb koga ili čega.Postignuta je tako što je smanjena novčana masa na nepodnošljiv nivo što prouzrokuje pad tražnje i držanje kursa na konopcu.Ali sa druge strane dovodite izvoznike u problem sa veštački „Jakim“ dinarom,znatno usporavate obrt kapitala,povećavate nelikvidnost privrednih društava i građana,nagonite privredu na kredite(zbog nelikvidnosti) i time potspešujete veštački tražnju za kreditima banaka,što veštački takođe održava lihvarske kamatne stope. Od fluktuirajućeg kursa nema ni „F“,već je isti reperesivan po privredu i građane. Ako to predstavlja vaše stručno dostignuće,onda šta reći.Ali znajući da ste vi znanja i zvanja sticali na Prištinskom univerzitetu sve je onda je sve jasno.Još kada se i doda da ste politiku učili od Vojislava Šešelja,onda je jasno da jasnije ne može biti.
    I na kraju samo ako smem da vas pitam gospođo Tabaković,da li vam je u platu ušao i borački staž.

  3. Muška ministarka,promenila frizuru i baš se lepo popunila u zadnji kraj!!

  4. Oseca se da nema vise tenzije oko kursa dinara,sto je veliki plus ako se uzme u obzir koliko je bio nestabilan,koliko su cene „divljale“ i kako se to odrazavalo na inflaciju i ekonomsku stabilnost.

    1. Kakav si ti stručnjak?!
      Nije ni čudo: učiš od najboljih studenata (ikad), i najboljih finansista…
      Inače cene su nam baš stabilne i kupovna moć je baš,baš neverovatna -baš razmišljam da od plate uplatim letovanje i kupim neki sladoled (porodični), koji nije na akciji !

  5. Niska i stabilna inalcija i relativno stabilan devizni kurs obeležili su 2017. godinu, zahvaljujuci odgovornoj politici nase vlade i guvernerke Tabakovic.

  6. To nas je kostalo 700mil evra koje ste izgubili u kursnim razlikama prosle godine braneci monetarnu stabilnost. Uzas

  7. Da li Vi g-do Tabakovic znate sta ste izjavili kad ste rekli da je dinar ojacao 4,3 % u odnosu na € u poslednjih godinu dana? Da li Vi uopste znate da moneta predstavlja ogledalo privredne moci jednog drustva. Ergo, da li Vi mislite da je Srbija toliko jaca od evrozone u proteklih godinu dana? Onda je najbolje da uvedemo € i Vase radno mesto se gasi jer ne znate ili necete ili ne smete da uvedete fluktuirajuci kurs i da profitiramo od mekih oscilacija narocito u izvoznom smislu, zar ne?

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 1. jun 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.