Telekom Srbija: MTS u potpunosti obavlja svoje poslovanje u skladu sa propisima Prištine, nigde ne piše "Republika Srbija" 1foto Mirjana Stevanović

Telekom Srbija saopštio je danas da kompanija MTS apsolutno i u potpunosti obavlja svoje poslovanje u skladu sa propisima Prištine, da izvodi iz registra za MTS ni u jednom dokumentu ne navode „Kosovska Mitrovica, Republika Srbija“ i da zapravo nigde ne piše „Republika Srbija“, piše KoSSev.

Povodom odluke kosovskog Ministarstva industrije, preduzetništva i trgovine da poništi sertifikat kompaniji MTS, kompanija Telekom Srbija navodi da je ta firma legitimno osnovana u skladu Briselskim sporazumom koji je retifikovala Priština, po lokalnim propisima i koristeći isprave koje Priština priznala, što je moguće videti u izvodu iz registra.

„Kompletna dokumentacija je u potpunosti u skladu sa propisima Prištine, kao i sva lična dokumenta zakonskih zastupnika“, naglasili su iz Telekoma.

Dodali su da se kao jedini sporan dokument za Prištinu iznosi navodno postojanje srpskog pasoša u arhivi registra, na kojem u polju mesto rođenja piše „Kosovska Mitrovica, Republika Srbija“.

Kosovsko Ministarstvo industrije, preduzetništva i trgovine tvrdi da je MTS jedna od za sada 15 kompanija kojima je povučen sertifikat zbog navodnog podnošenja dokumentacije sa „protivustavnim sadržajem“, što je kompanija Telekom Srbija demantovala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari