Tepić: Telekom pozajmljuje novac da bi isplatio plate, kompanija u dugovima 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Potpredsednica Stranke sloboda i pravda (SSP) Marinika Tepić saopštila je nova saznanja o kompaniji Telekom. U poslednjih pet godina dug Telekoma je utrostručen sa 456 miliona evra na milijardu i 43 miliona evra, kaže Marinika Tepić.

U istom periodu prihod je povećan za samo 19 procenata, dok je dobit smanjena sa 120 na samo 35 miliona evra godišnje, tvrdi Tepić na osnovu saznanja iz te kompanije, piše N1.

Koliko je finansijska pozicija Telekoma urušena najbolje pokazuje podatak, kaže potpredsednica SSP, da je Telekom u 2020. bio prinuđen da izda obveznice u vrednosti od 200 miliona evra zato što ni od jedne banke više nije mogao da pozajmljuje novac.

Poslednji podatak iz Telekoma jeste da je ta kompanija prinuđena da pozajmljuje novac da bi isplatila zarade zaposlenih.

Tepić je na konferenciji za medije saopštila i da je aktuelni direktor Telekoma Vladimir Lučić pre imenovanja u Srbiji bio direktor Mtela u Crnoj Gori, ćerki firme Telekoma, gde je, kako kaže, plaćao porodicu Mila Đukanovića, Bebu Popovića, Bratislava Gašića a milioni evra su se ispumpavali na lažne i fiktivne ugovore.

Marinika Tepić tvrdi i da je Žika Gojković, lider POKS-a, navodno opozicione stranke u Srbiji, deo upravljačkog tima SNS-a kroz državne firme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari