– Republičkim Programom javnih radova, Zlatiborskom okrugu odobrena su 34 projekta. Vrednost tih projekata iznosi 86 miliona dinara, a biće angažovana 523 nezaposlena. Od tog „kolača“ Užicu je pripalo jedanaest projekata vrednih oko 22 miliona dinara na kojima će biti angažovano 141 lice. Bajinoj Bašti odobreno je osam projekata, a Požegi tri. Na tim poslovima, čija vrednost premašuje 35 miliona dinara, biće angažovano 225 ljudi.


Projekte za javne radove u Užicu podneli su Istorijski arhiv, Narodna biblioteka, JKP Bioktoš, ustanova Veliki park, Narodni muzej. Zajedničkim projektima konkurisale su mesne zajednice Sevojno i Bioktoš, dok je Grad ponudio dva projekta, koliko i Omladinska zadruga Odesa (zajedno sa mesnim zajednicama Ljubanje i Ribaševina).

Na području koje pokriva filijala Nacionalna služba u Prijepolju, koja uz tu opštinu obuhvata Priboj, Novu Varoš i Sjenicu i gde je bez posla oko 20.000 ljudi, odobreno je dvanaest projekata. Za njih je predviđen iznos od 51 milion dinara, pa će 298 nezaposlenih sa tog područja biti privremeno radno angažovano.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari