Titulu "Žena zmaj" ponelo devet preduzetnica 1

Titulu „Žena zmaj“, kojom Udruženje poslovnih žena Srbije, već jedanaesti put nagrađuje uspešne poslovne žene, ove godine ponelo je devet preduzetnica, od ukupno 24 nominovanih.

U kategoriji „najevropskija ženska firma“ nagradu su dobile dve preduzetnice: Aleksandra Bogunović, suvlasnica preduzeća Bexing d.o.o. iz Beograda i Milenca Srećković, suvlasnica i direktorka preduzeća SET d.o.o. iz Šapca. Komisija je odlučila da sedam kandidatkinja dobije specijalna priznanja za doprinos razvoju ženskog preduzetništva u različitim segmentima poslovanja gde su postigle zapažen uspeh. Specijalno priznanje za samozapošljavanje dobila je Natalija Filipović, vlasnica i direktorka preduzeća Čarobni zalogaj iz Niša. Specijalno priznanje za socijalno preduzetništvo dobila je Marija Ignjatović, suvlasnica i direktorka preduzeća Novitas Consult d.o.o iz Šapca, dok je specijalno priznanje za uspešan zajednički biznis dodeljeno Nađi Jokanović i Nini Milović, suvlasnicama i direktorkama preduzeća Wannabe d.o.o iz Beograda. Dobitnica specijalnog priznanja za inovativnost je Nada Davidovac, vlasnica i direktorka Zelene apoteke Davidovac iz Novog Sada, a za uspešan poslovni model Marina Stanković, vlasnica i direktorka, Predškolske Ustanove Meda i Centra za defektologiju Artemida iz Niša. Snežana Obradović, suvlasnica i direktorka, preduzeća Aleđo d.o.o. iz Borče, dobitnica je specijalnog priznanja za uspešnu poslovnu preorijentaciju.

– Udruženje poslovnih žena Srbije kao reprezentativno udruženje, koje okuplja 900 članica, kroz permanentnu komunikaciju sa preduzetnicama prepoznaje najvažnije potrebe i probleme sa kojima se preduzetnice sreću. Ženska mreža je jaka podrška a sloga i solidarnost koje vladaju u UPŽ postale su njegov prepoznatljiv znak u regionu i EU – istakla je Sanja Popović Pantić, predsednica Udruženja poslovnih žena Srbije i autorka projekta „Cvet uspeha za ženu zmaja“.

Nagradu „Cvet uspeha za ženu zmaja“ najboljim preduzetnicama u Srbiji, Udruženje poslovnih žena Srbije dodeljuje u saradnji sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju GIZ.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari