Tomislav Momirović: Auto-put do granice sa Crnom Gorom do 2027. 1Foto: BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović Momirović je izjavio je danas da nema opasnosti da bi Srbija mogla da zloupotrijebi softver e-fakture, koji je nedavno donirala Crnoj Gori kao i da će završiti auto-put do granice sa Crnom Gorom do 2027.

U sklopu dvodnevne posete Crnoj Gori, Momirović se sastao sa ministrom ekonomskog razvoja i turizma Goranom Đurovićem kao i delegacijom Privredne komore Crne Gore.

U intervju za televiziju Vijesti, ministar je obećao da će put do granice s Crnom Gorom biti gotov do 2027.

„Mi smo završili 130 kilometara ka Crnoj Gori, a u narednim mesecima završavamo još 20. Radimo pripremne radove na delu od Požege do crnogorske granice. Mi ćemo do 2027. završiti put ka Crnoj Gori. Bilo je određenih odlaganja, ali mi tu radimo dva tunela od po tri kilomentra. To su ubedljivo najveći tuneli u našoj zemlji, zato i postoje određena odlaganja. Radi se svaki dan po 24 sata dnevno i vrlo brzo ćemo završiti. Da, bolje bi bilo da smo tri meseca ranije, biće tri meseca kasnije, ali najvažnije je da završimo autoput ka Crnoj Gori. To je od zajedničkog interesa Srbije i Crne Gore“, kazao je Momirović.

Na pitanje po kom ključu je tokom posete Crnoj Gori izabrao da se sastane sa predsednicima opština Berane, Pljevlja, Nikšić koji su iz koalicije Za budućnost Crne Gore, Momirović je kazao da u Nikšić ide pošto je njegova majka iz tog grada.

„Idem da zapalim sveću na grob dedi i babi, idem da posetim rodnu kuću moje majke. A Marko Kovačević je moj prijatelj dugi niz godina, pa ću se videti sa njim. A predsednici opština Pljevlja i Berane su pokazali interesovanje da se vide sa mnom oko određenih tema i našao sam vreme da se vidimo i popričamo“, kazao je Momirović.

Negirao je da da je firma brata predsednice vlade Srbije Ane Brnabić vlasnik softvera koji je od Srbije dobila Crna Gora kao i da postoji mogućnost da se na taj način Crna Gora špijunira.

„Brat predsednice vlade je bio jedan od rukovodioca u firmi koja je međunarodna kompanija, nije njegova kompanija, on u toj firmi više ne radi. Drugo, ne znam ni šta bismo špijunirali, oko čega bismo radili…“, kazao je Momirović.

Na konstataciju novinara da se radi o vrlo poverljivim podacima, državnim fakturama, računima, kazao je da su računi tu da bi se platili. „Kako god se postavi, da bi pokazali znak poverenja da ne možemo špijunirati, mi ćemo to poštovati. Ja ne znam šta bismo mi tu špijunirali. Mi nemamo interese tog tipa“, kazao je Momirović.

Prema njegovim rečima, gostuje u TV Vijesti koja je deo United Media grupe jer prati i poštuje njihov rad.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari