Traže smenu Zorane Mihajlović 1Milan Stamatović Foto: Nenad Kovačević

Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina, zatražio je smenu Zorane Mihajlović, potpredsednice Vlade Srbije i najavio protiv nje krivičnu prijavu.

Prijavu je najavio zbog, kako je rekao, „neistina izrečenih na račun rukovodstva te opštine, pritiskaa na Tužilštvo za organizivani kriminal i pokušaja da u korist N.N. lica otuđi 2.312 hektara najskuplje zemlje na Zlatiboru“.

„Zbog brutalnih pritisaka na Tužilaštvo za organizovani kriminal i srpske pravosudne organe, zbog beskrupuloznih neistina izrečenih na račun rukovodstva opštine Čajetina i poziva pravosuđu da me smesti u zatvor, zbog laži da je oprema za zlatiborsku gondolu nabavljena od francuske kompanije „Pomagalski“ koja je, navodno, bankrotirala, čime je nanela ozbiljnu štetu ne samo toj firmi, nego i državi Srbiji, o čemu je obaveštena i Ambasada Republike Francuske u Beogradu, a naročito zbog pokušaja da, u korist N.N. lica, otuđi 2.213 hektara najskuplje zemlje na Zlatiboru, zahtevamo najhitniju smenu potpredsednice Vlade Srbije i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastukture Zorane Mihajlović“, naveo je u saopštenju Stamatović i najavio da će protiv nje biti podnesena i krivična prijava.

On je istakao da je francuska kompanija „Pomagalski“ „već dostavila dokaze o solventnosti i finansijske izveštaje za prethodnu godinu, sa dokazima iz Trgovinskog suda u Grenoblu i francuske Privredne komore, kao i izvode sa svojih bankarskih računa“.

– Sve neistine koje su o rukovodstvu Čajetine, proteklih dana, izgovorili Zorana Mihajlović, kao i poslanici vladajuće koalicije Aleksandar Martinović, Krsto Janjušević, Vladimir Orlić, Marjan Rističević, takođe ćemo, kao još jedan dokaz terora koji režim sprovodi protiv lokalnih sredina u kojima naprednjaci nisu na vlasti, priložiti za raspravu u Kongresu lokalnih vlasti Saveta Evrope, zakazanu za 6. novembar“, najavio je Stamatović i kritikovao „servilnost i podaništvo većine medija u Srbiji koji, bez provere, prenose najogavnije uvrede koje Vučićevi glasnogovornici izgovaraju o njemu“.

Stamatović je ponovo upitao „Zoranu Mihajlović i naprednjačkog poverenika za Zlatiborski okrug Krsta Janjuševića, zašto ih je uhvatila panika od činjenice da će se uskoro finiširati sudski epilog operacije otimanja 2.213 hektara državnog zemljišta“?

„Da li je to njihov strah samo zato što su uhvaćeni sa „prstima u medu“ ili će isplivati na videlo i nešto drugo da je sve rađeno za nečiji „viši interes“- da nije reč o nekom novom „biznisu s migrantima“, zakljućio je Stamatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari