Traže spas u Beogradu: U toku velika seoba IT stručnjaka u Srbiju iz Rusije, Ukrajine i Belorusije

Ostavite komentar


  1. Zašto to ne postoji za naše kompanije, ja bih rado svima digao plate na 200 hiljada da sam oslobodjen plaćanja poreza i doprinosa a pri tom uglavnom radimo za strane kompanije ili ti uvozimo novac!

  2. Naplacivace porez nasim radnicima na minimalcu da bi dotirali ogromne plate stranih it strucnjaka.Pljackaj siromasne daj bogatima,to je geslo nasih vladara.

  3. Evropo, uvodi sankcije! Zaigrali su se, a mi pametni nismo da ih maknemo sa valsti!

  4. Ovo je nebuloza. Mi da plaćamo strane firme a naši se dave u naprednjačka blatu. Posle to budu Vučićevi glasači.

  5. Oni ce imate vece beneficije od drzavljana srbije, nece placati porez, podicice cene nekretnina i svega i uciniti ih manje dostupnih za srpske gradjane i tako… ista slika kao u mnogim drugim zemljama evrope…

  6. „odluka Vlade da oslobodi plaćanja doprinosa poslodavce koji zapošljavaju visokoobrazovane strane radnike sa platom većom od 300.000 dinara…“
    Veca budalastina nadleznih nije mogla da se izmisli. Zasto im nije palo na pamet da oslobodi placanja doprinosa poslodavce koji zaposljavaju visokoobrazovane DOMACE radnike sa platom vecom od …? Doce strani poslodavac u Srbiju, dovede svoje (strane za nas) radnike, plati ih nekoliko hiljada evra a drzava se odrekne doprinosa? Razumem da su smanjili doprinose ali osloboditi ih placanja je pucanje u vlastite noge. Pa mi njima trebamo, ako im Srbija ne odgovara, (sumnjam da imaju bilo koga boljeg u Evropi za svoj posao (u ovim uslovima). neka idu tamo gde im je bolje. Ovako mi cemo opteretiti plate domacih visokoobrazovanih radnika visokim izdvajanjem za socijalno a strance cemo finansirati. De javu kod ove vlasti odavno.

  7. Gledate isuviše subjektivno. Na taj način se diže cela privreda, jer ljudi sa većim platama traže bolje restorane, hotele, prodavnice, bolju uslugu… Sve to dolazi uz višu cenu, ali i bolhe plate ljudima koji će tu raditi. Uostalom, IT je prevazišao poljoprivredu po izvozu.

  8. Nema šanse da je 30000 došlo u Srbiju,uostalom to se može proveriti

  9. da su oni tu privremeno. Zasto bi placali penziju u Srbiji pa i da ostanu do penzije, zaradice puno para da nece ostati u Srbiju, makar vratice se kuci. Po meni dobra odluka

  10. Pošto vidim da je većina neupućena, vlast je udarila domaći IT promenama paušalnog oporezivanja i napravila haos i zaposlenima i firmama, samo da bi namakla prosečnu platu od 500e. Lepo imaš 9 radnika od 300e i jednog od 2500e i eto ti prosek. A sad će da daju subvencije na strane IT koji će svakako kad dođu biti u 1% najbogatijeg stanovništva, a to će plaćati opet ova sirotinja.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.