Treba li Srbija da ukine zabranu izgradnje nuklearki?

Vlast sve jače plasira ideju o atomskom postrojenju kao rešenju za energetsku krizu

Ostavite komentar


  1. Hahahaha. Koga bi zaposlili tamo da vodi racuna o bezbednosti? Da vlast odlucuje?
    Bukvalno – Homer Simpsoni na poziciji.
    Zbogom Srbijo i regionu.

  2. Katastrofalni predlozi, verovatno bi se neko tu ugradio kada uzmemo 10 milijardi kredita od RF. Nuklearka bi po bloku kostala 5-7 milijardi. To vam je energetsko-infrastrukturni objekat koji kada jednom napravite i pustite u rad do kraja covecanstva genereacije ce da se bave njegovom sanacijom. Racunajte na 15 godina konstrukcije, 50 godina rada, 30 godina sanacije i beskonacno dugo cuvanje. Povecana radioaktivnost u regionu zagarantovana, mi nemamo dovoljno prostranstava u zemlji niti za rad tako necega niti cemo kasnije naci adekvatan prostor za skladistenje radioaktivnog otpada. Treba da budemo sretni sto imamomoratorijum i do sada nismo napravili ni jedan takav objekat! Odakle ce da nam dodju inzinjeri za tako nesto, kada danas vecina dece studira neki kobajagi menadzment na laznim (privatnim) fakultetima? ETF nema vez esa nuklearnom tehnikom, cak i drzave kao sto je Nemacka gube kadar u toj oblasti. Da li cemo dozvoliti da nam ako se to pokrene politicari preko veze zaposljavaju rodbinu u jednom tako problematicnom sistemu, od koga bukvalno zavisi pola drzavne teritorije??? Na kraju ce nam RF za skupe pare sagraditi reaktor, prodavati skupo gorivo i slati svoje inzinjere. Nama ce ostati otpad da se njime bavimo narednoh 10-20 hiljada godina!

  3. Nuklearne elektrane su zamena za termoelektranena ugalj koje će da se gase. Obnovljivi izvori ili uvoz ne mogu da obezbede energetsku bezbednost Srbije

  4. Treba da zabrani u potpunosti I bez daljih diskusija, to je potencijani izvor katastrofe nesrazmernih posledica, kako za Srbiju, tako I za delu Evropu. Mi smo na meti Zapadu stalno, I meta Vatikanu, izvoru zla I svih ratova, tako da relacija zle energije Vatikan – NATO moze nazvati nove ratove na nasem tlu, kai I I Ii svetski rat I poslednje bombardovanje Srbije 1999. A I potencijalne nuklearne katastrofe u Cernobilju I Fukosmi nisu slucajne, poslednji he Cameron insceniran jer je Japan ucenjivan da nije platio godisnju clanarinu shadow govermentu za protekciju od njih samih, isto sto se radi I kod nas uzimanje para od privatnika za protekciju, mali ice od veliki. Takva ucena uvek posalji, pogotova sada kada je u nasoj vladi Isla negativna energija “ Malteskih krugova vitezova“ jezuitska delta Vatikana, a I tamna energija Vatikana polako ulazi kroz zadnja vrata nase pravoslavne crkve, ali to nas narod nece to da dozvoli vratice se I vlast I crkva narodu, dosta je bilo skrivenih I iza kulisa aktivnosti creme je za istine. Ne trebaju nam nuklearne central, kai potencijalni izvor ucena I profane Kosova koje je nase, postoje drugi ekoloski izvori energije, kai solarna I sa vetrenjacama, a uskoro I besplatni Teslin aggregate, koristeci kosmicku energiju. Ne treba vise misliti o nuklearnim centralama, ne samo ovde, nego bilo gde, kai izvor katastrofa velikih srazmera, ne samo za covecanstvo, nego za delu nasu prelepu planetu koja je ziva I ima osecaje kai I svi mi. Pozivam vise sole da nam pomognu I sprece izgradnju nuklearki u Srbiji, I bilo gde.

  5. Treba da se grade nuklearne elektrane kod nas pod hitno. Dosta više sa smrdljvim ugljem. Nema vatre i dima samo atomi 🙂

  6. Ako je zapošljavanje kao do sad, biće repriza Černobilja… Samo nam još nuklearka fali…

Ostavite komentar


Ekonomija

Radnici ŽIT-a u ponedeljak i utorak protestuju ispred Vlade Srbije 9

Radnici ŽIT-a u ponedeljak i utorak protestuju ispred Vlade Srbije

Nezadovoljni zbog toga što mesecima ne primaju lične dohotke radnici Železničkog integralnog transporta, predvođeni predstavnicima Sindikalne organizacije ŽIT Beograd i Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata ŽIT-a, u ponedeljak i utorak u periodu od 10 do 12 časova potestovaće ispred zgrade Vlade Srbije u Beogradu.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.