Trenutno slab odziv na poziv za rad u Slovačkoj

Totalna obustava rada u FC plastiku zaustavila proizvodnju u kragujevačkoj fabrici automobila

Ostavite komentar


  1. Iz prethodnog clanka namerno ili slucajno izostavljen je tekst:
    „…plata od oko 900 evra mesečno, koliko bi zarađivali u Pežo – Sitoenovoj fabruici u Trnavi.Tim pre što bi od tih 900 evra sami plaćali stanarinu, od nekih 200 evra, mesečno, kupovali hranu i ostale potrepštine o svom trošku, te im je, kako procenjuju, bolje da ostanu u Šumadiji.“.
    Kome nije jasno, smestaj MORATE da placate fabrici ili nadjete svoj ( jos skuplje ako ste sami ), dakle 700 EUR je plata u stranoj zemlji, gde morate da jedete, da brinete o sebi i da sve nabavite za kucu, jer i doktora cete placati ne daj BOZE.
    A ljudi koji rade u fabrici imaju porodicu koja od toga treba da se izdrzava.
    Racunica je jednostavna sa 700 EUR u stranoj zemlji samo skromno moze da se jedva prezivi i ustedi na sopstvenoj ishrani i zdravlju 100 EUR.
    Sve su oni izdracunali da ne ostane nista za radnika.
    I onda drzava srbija takvim ekspoloatatorskim firmama daje subvencije a oni samo premeste radnike da rade za manje u inostranstvo.

  2. Kod nas ne postoji drzava: postoji Vucic i njegovi pajdasi Vulin i komesar Dodik koji moli Srbiju za milostinju njegove satrapije!

    1. E pa pametni Šumadinci. Prvo kojih 3600 eura za šta? Drugo ima dosta Srba koji su radili i koji rade u Psa Trnava. Pa neka ih pitaju kako je. Izmedju ostalih i ja sam trenutno zaposlen u Psa Trnava. Bolje ko ne mora da ne dolazi jer nije plata već produkcija vozila. Nije isto 360 u Kragujevcu i 460-500 vozila u smeni u Pežou. Pa sad vidite.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.