Trgovinski lanci najavljuju širenje u Srbiji

Iako se vest o dolasku Špara pokazala netačnom, tržište maloprodaje nalazi se pred novim talasom ukrupnjavanja

Ostavite komentar


  1. Idea, Merkator i Roda vise nisu Agrokor vec novoregistrovana firma u vecinskom vlasnistvu Ruske drzavne banke – Zber.

    1. Roda,Merkator i Idea su i dalje delovi Agrokora.Ne postoji banka Zber već Sber koja je pred bankrotsvom u Srbiji jer ima nikakav promet zbig zelenaškog rada.Sber je deo upravljačkog tima u Konzumu.Pisati laži je kaźnjivo.

  2. potpuno je van pameti da dobro posluju! ne zna se ko više od koga laže.samo uđite u beogradske prodavnice merkator,velika roda ili ideju ,videćete da sada kada je udarno vreme kupovine, sve zvrlji bukvalno prazno čak i novi lidl koji uopšte nije jeftin! o najgoroj firmi na balkanu zvanoj aman suvišno je i pričati kao da je iz tadžikistana i to svi znaju ,higijena katastrofa a plate od 20000dinara mesečno! čista trgovačka prepucavanja!

    1. Tačno je sve iz teksta, jer je roba u marketima sa trodupliranim cenama, otud i tolika zarada. Narod deru više nego u bilo kojoj zemlji!

  3. Veliki trgovinski lanci su ujedno i veliki manipulatori.Sve te blistave reklame koje gledamo svaki dan, su samo dimna zavesa iza koje su se krije veliko bogacenje raznih klanova.Razne filijale koje se otvaraju nose jako cesto samo ime cuvenih firmi,a pravno nisu vezane sa njima te se preko njih uzimaju ekstra profiti.S obzirom na to da se novac u trgovini hranom brzo obrce ova bransa je posebno pogodna za manipulacije.Prodaje i likvidacije ovih firmi su jako ceste a prave racunice niko nezna,ali ih narod placa.

  4. Zakukace narod za malim domacim trgovcima ( i komsijskim radnjama ), kada za hleb budu palili kola pa odu u te markete i kupe pola stvari koja im ne treba, ili se baci zbog nagomilavanja. U Srbiji i dalje postoji neka konkurencija u maloprodaji, za razliku od tog Zapada, vidite samo Sloveniju gde postoje samo 3 igraca u maloprodaji……

  5. Aman -katastrofa , neukusno , prljavo itd , Roda se u zadnje vrems „srozala“ jedino je Lidl koliko toliko normalan . Špar neće još izvesno vreme videti Srbiju jer naš narod nema para za Špar , nažalost .

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.