Turska Eksim banka želi da investira u infrastrukturu Srbije 1Predsednik turske Eksim banke i ministarka Zorana Mihajlović Foto: MGSI

Turska Eksim banka zainteresovana je za investiranje u Srbiji, saopšteno je danas iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, nakon sastanka ministarke Zorane Mihajlović sa predsednikom te banke Enisom Gultekinom.

Mihajlović je istakla da Srbija i Turska imaju odlične bilateralne odnose, što dokazuju i prijateljski odnosi predsednika dve zemlje, te da prostora za saradnju ima mnogo.

„S turskim kompanijama već sarađujemo na nekoliko velikih infrastrukturnih projekata u drumskom saobraćaju, pre svega na izgradnji budućeg auto-puta Beograd-Sarajevo i rekonstrukciji saobraćajnice od Novog Pazara do Tutina. Kao što Vam je poznato, Srbija je na dobrom putu kada su ekonomija i privredni razvoj zemlje u pitanju, imamo stabilan budžet i javne finansije, što su i preduslovi za dalje investiranje“, rekla je ona a prenosi pres služba ministarstva.

Enis Gultekin rekao je da će inicirati sastanak turskih i srpskih privrednika.

„Svedoci smo da se Srbija ubrzano razvija, želimo da podržimo projekte u vašoj zemlji i zainteresovani smo da razgovaramo o uslovima finansiranja. Mogućnosti za saradnju ima zaista dosta, kako u oblasti drumskog saobraćaja, tako i ostalih infrastrukturnih projekata“, rekao je on.

Sastanku potpredsednice Vlade i predsednika Eksim banke prisustvovao je i ambasador Turske u Srbiji Tanžu Bilgič.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari