U Beogradu se 82 odsto stanova proda za keš

Ostavite komentar


  1. Pa kako novinar ne upita ovog strucnjaka otkud to da se sabira cena Jabuckog rita i Krunske pa se podeli na 2 i dobije prosek od 1.190e cene m2. Kakav amaterizam na sve strane. Kakve spin informacije. Svasta.

  2. Sta iz ovoga jasno sledi! Pre svega da stanove NE KUPUJU oni kojima su stanovi potrebni, jer ko ima para da kupuje za kes? Zato i postoji potraznja. Drugi, ocigledan zakljucak je da se kupovinom za gotovinu PERE novac. Koji novac? Pa verovatno od korupcije i trgovine drogom i oruzjem. Zato je u civilizovanim drzavama ovakva kupovina NEDOZVOLJENA.

  3. Stvarno ne znam ko više kupuje te nove stanove, ali znam da je dosta stanova za izdavanje – odnosno, ne kupuje onaj kome treba, nego neko da opera novac (jedan deo ide investitoru, a jedan deo se vraća kupcu), tako da realna potražnje ne postoji, nego se naduvava, kako bi se skuplje prodali kvadrati u BG na H2O.
    I kakvi novi tržni centri u Srbiji? U KG su poluprazni, u BG opada promet (konkretno TC Rajićeva i BIG na Karaburmi-umesto BIG-a na Vidikovicu, zidaće se stambenjaci), u NS premeštaju prodavnice iz jednih u druge tržne centre (Promenadu) koji onda zvrje prazni. U SU i ZR niko ni ne ulazi u te TC. Za ostale gradove ne znam, ali sumnjam da je slika drugačija.

    Jedino što je tačno je da BG-u nedostaje poslovnog prostora, ali i to će se promeniti, naročito u IT sektoru, koji otvara poslovnice u manjim gradovima, jer su cene zakupa, a i, porezi niži, a i radnici rade za manje plate, jer imaju realno niže troškove nego da žive u BG ili NS.

    Inače, kirije za stanove u NS su dostigle nivo Novog Beograda.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.