U budžetu Subotice za sledeću godinu, pojedini predlozi građana su u skladu sa planovima grada 1Foto: N. Jakovljević/Danas

Grad Subotica je ove godine prvi put uključio i građane u projektovanje budžeta za sledeću godinu, rekao je danas, između ostalog, gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić, predstavljajući rezultate rada gradske vlasti.

Kako navodi, predlozi su se prikupljali u svim mesnim zajednicama, u uslužnom centru Gradske kuće, kao i elektronskim putem.

„Pristiglo je oko 250 predloga građana koji su se najviše ticali komunalnih, infrastrukturnih tema, uređenje kolovoza, vrtića, sportskih terena, kanalizacione i vodovodne mreže, i drugo“, kazao je Bakić.

Prema njegovim rečima, građanima je odgovoreno na svih 250 predloga.

„U mnogim tim predlozima poklopili su se njihovi predlozi sa strategijom i prioritetima grada Subotice, posebno kod saobraćajne infrastrukture, kanalizacione mreže, rekonstrukcije školskih i sportskih terena“, rekao je gradonačelnik.

Predsednik Odborničke grupe Pokret građanske Subotice (PGS), Miroslav Milojević, kritikovao je juče gradsku vlast da u budžetu grada za sledeću godinu, od 250 pristiglih predloga građana, nije uvršten nijedan.

Budžet grada Subotice za 2022. godinu iznosiće gotovo 7,6 milijardi dinara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari