Za novog predsednika Uprave Droga Kolinske izabran je Slobodan Vučićević, dosadašnji izvršni direktor te grupe i vlasnik srpskih firmi Grand prom i Soko Štark. Kako je saopštila Droga Kolinska, Nadzorni odbor je za novu potpredsednicu Uprave postavio Milenu Štular, koja se na taj način vraća iz Unilevera gde je otišla s mesta direktorke marketinga Kolinske na kojem je bila 15 godina.

Za novog predsednika Uprave Droga Kolinske izabran je Slobodan Vučićević, dosadašnji izvršni direktor te grupe i vlasnik srpskih firmi Grand prom i Soko Štark. Kako je saopštila Droga Kolinska, Nadzorni odbor je za novu potpredsednicu Uprave postavio Milenu Štular, koja se na taj način vraća iz Unilevera gde je otišla s mesta direktorke marketinga Kolinske na kojem je bila 15 godina. Novi predsednik Uprave Droga Kolinske Slobodan Vučićević je predsednik Srpske asocijacije menadžera i predsednik Upravnog odbora Sportskog drustva Crvena zvezda iz Beograda. Dosadašnji predsednik Uprave Robert Feko povukao se iz ličnih razloga, nakon uspešno obavljenog posla konsolidacije grupe Droga Kolinska.
Beograd – Na tenderu za prodaju Fabrike šećera Zrenjanin nije stigla nijedna ponuda, saopštila je Agencija za privatizaciju. Javni poziv za prodaju 60,5 odsto kapitala zrenjaninske šećerane objavljen je u decembru prošle godine, a tendersku dokumentaciju otkupili su Žitoprodukt iz Zrenjanina i Agroglobal iz Novog Sada. U predviđenom roku, do 23. marta, te firme nisu dostavile obavezujuću ponudu, pa je, na njihov zahtev, rok za podnošenje ponuda produžen do 30. marta. Kako ni u tom roku nisu stigle ponude zainteresovanih kupaca, tender je proglašen neuspelim, navodi se u saopštenju.
Beograd – Nemačka kompanija Henkel najavila je da će polovinom jula ove godine u opštini Inđija početi da radi fabrika industrijskih lepkova, u koju je uloženo oko pet miliona evra. Kako je agenciji Beta potvrđeno u opštini Inđija, nova fabrika zaposliće više od 50 ljudi, a 50 odsto proizvodnje biće namenjeno izvozu, pre svega u Hrvatsku, Bugarsku i Makedoniju. Henkel, koji je lider u proizvodnji lepkova, aktivnih masa i masa za obradu površine, kupio je prošle godine plac za izgradnju te fabrike u opštini Inđija. U planu za ovu godinu je i otvaranje banjskog kompleksa u toj opštini, o čemu se pregovara sa potencijalnim partnerima iz Slovenije. Prema njegovim rečima, neke od slovenačkih termi zainteresovane su za izgradnju kombinacije vrhunskih hotela sa „spa“ i „velnes“ tretmanima za poslovne ljude, koji bi se orijentisali na kratkoročne odmore od nekoliko dana.
Loznica – U srednjem Podrinju kukuruzom je zasejano oko osam odsto površina od planiranih 22.890 hektara, saopštio je juče stručnjak za ratarstvo lozničkog Zavoda za poljoprivredu Milenko Đurić. On je podsetio da se setva krmnog bilja na 3.800 hektara privodi kraju i da je do sada na oko 1.100 hektara zasejan ovas. Planom setve na ovom području predviđeno je da ovoga proleća različitim kulturama bude zasejano 36.140 hektara oranica. Povrćem bi trebalo da bude zasejano 6.500 hektara, ovsem 1.500 hektara, sojom 1.000 hektara, duvanom 350 hektara i jarim ječmom 100 hektara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari