U februaru još 80 radnika 1

Firma „Miroljo d.o.o.“ iz Dimitrovgrada, koja je krajem oktobra prošle godine kupila pirotsku fabriku „AHA Mura Prvi maj“ u stečaju, počela je proizvodnju ženske konfekcije u ovoj fabrici i zaposlila 135 radnika.

U planu je povećanje broja zaposlenih. U halama ove nekada poznate konfekcije opet bruje mašine. Direktor fabrike Todor Georgijev izjavio je za Danas da je proizvodnja počela 15. januara.

– Početkom februara, pored postojećeg broja radnika, uposlićemo još oko 80 radnika. Pored toga, počinjemo sa rekonstrukcijom hale 2 i 3 u kojoj je potrebna obnova infrastrukture koja je dosta propala, a reč je o značajnoj investiciji. Nastavljamo sa zapošljavanjem u ove dve hale. Posle rekonstrukcije planiramo da uposlimo nove radnike. Plan je da u narednom periodu ovde radi oko 600 radnika, čak i do hiljadu, rekao je Georgijev i pojasnio da će se ovde šiti ženska odeću za robnu marku „Dika“ koja postoji 25 godina. U planu je da se firme u Dimitrovgradu i Pirotu spoje i da glavno sedište bude u Pirotu. Radnici se raduju početku proizvodnje u ovoj fabrici. Brigadir u pogonu Vesna Janković ima iskustvo rada u „Prvom maju“ od 31. godine.

– Lep je osećaj povratka u ovu fabriku. Malo je teže za početak jer smo ranije radili mušku konfekciju, ali to su sve dobri i iskusni radnici i nadamo se da će biti bolje, rekla je Jankovićeva. Olgica Cvetković ima radno iskustvo od 34 godine.

– Očekujem da radimo kao nekada, kada je Prvi maj radio punom parom i kada je bilo puno radnika. Nadam se da će biti posla i da ćemo dobro raditi i zarađivati, rekla je ona.

Zapošljavali 1.300 radnika

Na javnom nadmetanju 27. oktobra prošle godine firma „E Miroljo“ kupila je pirotsku fabriku „AHA Mura Prvi maj“ u stečaju za 200 miliona dinara. Ta kompanija je bila jedini učesnik na javnom nadmetanju jer je jedina ispunila uslove konkursa, uplatom depozita od 126,2 miliona dinara i davanjem bankarske garancije. Pirotska tekstilna fabrika je prodata tek iz šestog pokušaja, a pre stečaja 2015. godine zapošljavala je 1.300 radnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari