U Novom Bečeju u toku konkurs za energetsku sanaciju 1Foto: Nadica Jakovljev/Danas

Stanovnici Novog Bečeja moći će ove godine da računaju na podršku opštine u energetskoj sanaciji svojih kuća ili stanova.

Trenutno je u ovoj srednjobanatskoj opštini u toku konkurs za izbor privrednih subjekata koji se bave proizvodnjom, uslugama i radovima na energetskoj sanaciji stambenih objekata.

Domaćinstva koja u sledećoj fazi energetske sanacije budu ostvarila pravo na sufinansiranje mogu nabaviti dobra ili usluge isključivo od privrednih subjekata koji će biti izabrani na ovom konkursu.

U energetskoj sanaciji moći će da se zamene spoljni prozori i vrata, da se uradi termička izolacija zidova i podova i izoluju krovni pokrivači na porodičnim kućama. Takođe, moći će da se nabave ili zamene postojeći kotlovi efikasnijim, kao i nabave i ugrade toplotne pumpe.

Predviđena je i mogućnost i da se u okviru mera energetske sanacije ugrade solarni kolektori kao i postavi instalacija za centralnu pripremu potrošne tople vode za grejanje, sanitarne potrošne tople vode i prateće instalacije grejnog sistema za porodične kuće.

U prvoj fazi, biće odabrani privredni subjekti koji zadovoljavaju uslove za isporuku dobara i usluga a u drugoj će biti raspisan konkurs za građane.

Rok za prijavu privrednih subjekata je 27. maj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari