U Srpskoj fabrici stakla (SFS) počela probna proizvodnja ambalažnog stakla 1Foto: Pixabay / Kira Hoffmann

Srpska fabrika stakla (SFS) u Paraćinu saopštila je danas da je počela probnu proizvodnju ambalažnog stakla iz nove peći, za domaće potrebe, ali i za izvoz na tržišta Jugoistočne Evrope.

Proizvodnja u punom obimu trebalo bi da počne do kraja ove godine.

SFS je pre godinu i po preuzela međunarodna Vaider grupa koja je u novu peć investirala 50 miliona evra, za šta je dobila subvencije Vlade Srbije.

To je, kako je navedeno u saopštenju, prva faza dugoročnog investicionog ciklusa, koji će iznositi više od 150 miliona evra i koji će Srbiju ponovo postaviti na međunarodnu mapu značajnijih proizvođača stakla i staklene ambalaže visokog kvaliteta.

„Proizvodi koje danas proizvodimo zadovoljavaju sve zahtevane standarde kvaliteta i ponosni smo da će oni uskoro biti na srpskom tržištu. Teška vremena su iza nas“, rekao je generalni direktor SFS-a Paraćin i grupe Vaider Peter Čas.

Istakao je da je plan da SFS bude ključni proizvođač ambalažnog stakla u Srbiji i Jugoistočnoj Evropi i da je u pripremi izgradnja nove fabrike, što će povećati proizvodne kapacitete i otvoriti nova radna mesta u Paraćinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari