Kompanija Holcim Srbija je prošle godine u Srbiju plasirala 40 miliona evra. Reč je o novcu izdvojenom za plate, poreze, dobavljače. Plasiranjem novca u zemlju u kojoj posluje je nešto najbolje što jedna kompanija može da joj da, a upravo je to ono što radi Holcim, izjavio je juče Gustavo Navaro, generalni direktor Holcim Srbija.


Aleksandar Milošević, direktor komunikacija u Holcim Srbija naglasio je da su prioriteti u radu kompanije, između ostalog, zaštita zdravlja na radu, uključivanje u lokalnu zajednicu, zaštita životne sredine i upotreba alternativnih goriva. On je dodao da je na projekte zaštite životne sredine od 2002. do 2010. godine Holcim uložio deset miliona evra. Milošević je podsetio da je švajcarska kompanija Holcim u decembru 2001. godine stekla vlasništvo nad 70 odsto cementare u Popovcu i da je po ugovornoj obavezi bila dužna da u predviđenom roku uloži 85 miliona dolara, a da je ta investicija premašena jer je uloženo 89,6 miliona dolara. Milošević je naglasio i to da ukupna ulaganja Holcima u Srbiji premašuju 100 miliona evra.

Aleksandar Obrenov, direktor za bezbednost i zdravlje na radu Holcim Srbija istakao je da su bezbednost i zdravlje na radu jedna od strateških oblasti u kojima se sprovodi korporativna odgovornost. U tom smislu, dodao je on, praktikuju se redovni sastanci, razgovori i obuke sa zaposlenima. Broj povreda na radu se zahvaljujući tim aktivnostima smanjuje i u 2010. godini ih je svega bilo dve, zaključio je Obrenov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari