U Zrenjaninu potpisani prvi ugovori za zamenu stolarije 1Foto: M. P.

U Zrenjaninu su potpisani prvi ugovori za povećanje energetske sanacije stambenih objekata, koji se realizuju u okviru državnih mera energetske efikasnosti koje sprovodi Ministarstvo rudarstva i energetike sa lokalnim samoupravama.

Ugovore su sa konkursnom komisijom potpisali korisnici subvencija, koji su ispunili uslove iz javnog poziva za grad Zrenjanin o zameni stolarije i kotlova za grejanje.

U Zrenjaninu je od 400 prijavljenih, uslove ispunilo 97 građana zainteresovanih za zamenu kotlova i 188 za zamenu prozora i vrata.

Za zamenu stolarije izabrano je, takođe po javnom konkursu lokalne samouprave, sedam preduzeća dok je za zamenu kotlova izabrano tri izvođača radova.

Ukupan budžet od 20,4 miliona dinara za te mere obezbedili su grad Zrenjanin i Ministarstvo rudarstva i energetike.

Grad Zrenjanin izdvojio je prvobitno 10 miliona, a 7,4 miliona dinara uplatilo je Ministarstvo rudarstva i energetike.

Kako navode u lokalnoj samoupravi Zrenjanina, sada je odlukom gradonačelnika odobreno dodatnih 3 miliona dinara za sufinansiranje mera energetske sanacije na porodičnim kućama i stanovima za građane sa teritorije grada.

“Time će svi građani, koji su konkurisali za zamenu kotlova i stolarije i pri tom ispunili administrativno-tehničke uslove po javnom pozivu, moći da ostvare subvencije”, poručeno je iz lokalne administracije.

Za zamenu stolarije namenjeno je 15,5 miliona dinara, dok je 4,9 miliona namenjeno za zamenu kotlova a podrška se ostvaruje do 50 odsto vrednosti radova i ugrađene opreme.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari