UBS: Banke imaju pravo naplate troškova obrade kredita

Ostavite komentar


  1. Ovi odmah prete destabilizacijom zemlje ako nije po njihovom. A to sto se predstavljaju kao veci pravni strucnjaci od samih sudova je vec posebna prica. Najbolje da njima samima prepustimo i sudjenja u finansijskim sporovima. Kakvi licemeri.

  2. Niste ništa rekli u svom saopštenju što bi me ubedilo da ste u pravu. Toliko troškova kod kredita ste izmislili, da je to za ne poverovati.

  3. Negativna klima prema bankama nema šta da se stvara. Nju su stvorile same banke svojom pohlepom. Jedinstvena presuda će se za par meseci pretvoriti u masovne tužbe pa će postati pravilo. Treba Vam oduzeti pravo da bilo šta naplaćujete osim kamate. Sve tu lepo uračunajte pa Vam neće troškovi biti sakriveni kao do sada, već će kamata biti jedino merilo povoljnosti kredita. Da nije tužno smešno bi bilo to što naplaćujete "održavanje i praćenje kredita". Kao da to radite za nekog drugog. Licemerni ste. Lihvari ste.

  4. Sada ce banke da uvedu i troskove razgovora o kreditu.Troskovi otvaranja kredita?TROSKOVI OBRADE KREDITA?Troskovi zatvaranja kredita?…….I ko zna kakve sve troskove nece da izmisle.Imaju zaradu iz kredita-kamata i neka pokrivaju i izmisljne i ne izmisljene troskove kao sav NORMALAN svet.

  5. Komentarisete pristrasno nesto sto ne razumete. Udruzenje banaka lepo objasnjava koji zakon to regulise i, verujte, tako je i u civilizovanom svetu. Druga prica je sto nam u sudovima rade sve nesposobniji i nesposobniji partijski puleni.

  6. Kako UBS tumaci presudu Apelacionog suda je vredjanje zdravog razuma.Naravno da je presuda obavezujuca i da ce se primenjivati i na druge slucajeve.Zato banke treba same da svim gradjanima koji su uzeli kredite za poslednjih 15 god i naplatili im troskove,vrate nezakonito naplacene troskove obrade kredita ,jer bi tako ustedeli novac za izgubljene presude i sudske troskove . To bi bilo u pravnoj drzavi a u Srbiji ,tesko.Banke znaju da ce onima,koji ih budu tuzili, morati da vrate neosnovsno uzet novac ,a drugima ,koji nece da tuze jer nemaju novac za vodjenje parnice i kojih je mnogo vise ili su neuki ,nece nadoknaditi stetu cime su banke opet na dobitku .

  7. Ukoliko je po zakonu predvidjena stavka obrade kredita onda kako moze sud da donese suprotnu odluku.
    Ali pitanje je pa sta je posao kreditnog odeljenja nego da obrdjuje predmete i tako gledajuci nema osnova da se uzima taj trosak od kor. kredita.

  8. A tek lopovluk za pracenje kredita.. Samo ne znam kako li ga prate.. Al dobro naplate to pracenje..

    1. A tek krediti u svajcarcima pa obracun rata sa velikim kursnim razlikama i to po prodajnom kursu itd, itd.

  9. Predlazem da Udruzenje Efektiva otvori svoju banku. Neka ponudi uslove kojima napada poslovanje drugih banaka. Bilo bi normalno da sve stedise prebace svoje uloge i svoje kredite na „Efektiva Banku“ i eto nam domace i prosperitetne banke. Nista nam bolje ne treba. Tako cemo najuriti strane banke koje nas plackaju u zadnjih 15 i vise godina.

  10. Oni iz UBS kazu da se odnosi samo na jedinstven pomenuti slucaj bice jos na hiljade pojedinacnih slucajeva koji ce kostati svaki po par hiljada evra pa cu ih onda pitati, a nije samo to nezakonito u ugovorima ima jos toga.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.