Udruženje banaka: Ističe period primene umanjenih naknada, banke nastavljaju obračun po redovnim tarifnicima 1Foto: Shutterstock/Ground Picture

Povoljniji uslovi za korišćenje platnih proizvoda i usluga poslovnih banaka, uvedeni prošle godine na inicijativu Narodne banke Srbije, ističu 1. septembra, nakon čega će banke imati mogućnost da nastave sa obračunavanjem naknada po redovnim tarifnicima koji su bili u primeni pre uvođenja privremenih mera, saopštilo je Udruženje banaka Srbije.

„Odgovornom primenom posebnih uslova tokom godinu dana, poslovne banke u Srbiji doprinele su ispunjenju ciljeva inicijative – održanju standarda građana i očuvanju stabilnosti finansijskog sistema“, navodi se u saopštenju uz podsećanje da su banke do sada već podržavale slične inicijative, poput moratorijuma na kreditne proizvode tokom pandemije 2020. i 2021. godine.

„U kreiranju svoje cenovne politike, poslovne banke će se i ubuduće voditi preporukama i propisima NBS, a svaka banka pojedinačno imaće mogućnost da odlučuje o visini naknada za svoje usluge i to na osnovu procene stanja na tržištu i sopstvenih troškova poslovanja, a uz saglasnost regulatora i obavezu pravovremenog informisanja klijenata“, zaključuju bankari.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari