Udruženje banaka Srbije i Posebno tužilaštvo za visokotehnološki kriminal potpisali sporazum o saradnji 1Foto: Shutterstock/pixfly

Udruženje banaka Srbije i Posebno tužilaštvo za visokotehnološki kriminal potpisali su sporazum o saradnji, čiji je cilj da pomogne jačanju svesti o rizicima u digitalnom prostoru i jačanju kapaciteta u zaštiti od visokotehnološkog kriminala, saopštilo je danas Udruženje banaka Srbije.

Sporazum predviđa i koordinirano delovanje Tužilaštva za visokotehnološki kriminal i Udruženja banaka Srbije, u trenutku kada se kao objekat napada u digitalnoj sferi nađu finansijske institucije ili korisnici njihovih usluga.

Generalna sekretarka udruženja banaka Srbije Marina Papadakis kaže da ovim se ovim sporazumom postiže bolja zaštita banaka i korisnika bankarskih usluga od sve sofisticiranijih napada na njihovu digitalnu bezbednost.

Posebni tužilac za visokotehnološki kriminal Branko Stamenkovć rekao je da ovaj sporazum predstavlja važnu kariku između banaka i Udruženja banaka, jer je neophdno unaprediti sisteme i pratiti trendove u izvršenju krivičnih dela, složenih finansijskih prevara, kao i u korišćenju digitalnih i kriptovanih sredstava plaćanja i investiranja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari