Udruženje radnika na internetu nije održalo sastanak sa predstavnicima ministarstva finasija 1Foto: EPA/ DAVID CHANG

Udruženje radnika na internetu objavilo je danas da nije održalo prvi sastanak sa ministarstvom finansija nakon što je Vlada usvojila predlog o oporezivanju frilensera prošle nedelje.

Kako su saopštili, Kurir i Pink danas popodne objavili su vest da je Udruženje frilensera održalo prvi sastanak sa ministarstvom finansija nakon što je Vlada usvojila predlog o oporezivanju frilensera prošle nedelje.

– Udruženje frilensera odnosno Udruženje frilensera i preduzetnika Srbije, kako glasi pun naziv Udruženja, da podsetimo, prihvatilo je predlog Vlade o izmenama Zakona o porezu na dohodak građana, prisustvujući samo jednom sastanku sa predstavnicima vlasti od kada je nastao problem oporezivanja frilensera pre tačno šest meseci. Osim činjenice da nije učestvovalo do 29. marta u pregovorima niti imalo ikakve aktivnosti u tom smeru, a takođe je u martu promenjeno kompletno rukovodstvo, ovo udruženje nema nikakav legitimitet i reprezentativnost u zastupanju frilensera, niti ima njihovu podršku, rečeno je u saopštenju.

Iz Udruženja su naveli da žele da se oglase njihovom članstvu, medijima i široj javnosti i naglase da ovi razgovori za koje su saznali iz medija, nemaju veze sa Udruženjem radnika na internetu i da ponovimo svoj čvrst stav o neprihvatanju predloga zakona koji je Vlada usvojila.

– Udruženje radnika na internetu juče je uputilo poziv na pregovore predsednici Vlade jer smatra da predlog zakona nije adekvatno niti pravedno rešenje pitanja navodnog duga, kao i da ne sadrži prihvatljiv i održiv model oporezivanja za budući period, odnosno period od 1. oktobra 2021. godine, ističe se u saopštenju.

Udruženje radnika na internetu očekuje da Vlada prihvati njihov predlog da sporni zakon povuče iz Skupštine i razmotri zajedno sa nama novi predlog koji će omogućiti pravedno i održivo rešenje za zakonski status i model oporezivanja frilensera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari