UGI Wholesale, nova kompanija United Grupe, vodeći igrač na regionalnom tržištu telekomunikacija 1

Nakon samo dve godine od osnivanja UGI Wholesale, nova kompanija Junajted grupe (United Group) pokazala se kao vodeći igrač u veleprodaji telekomunikacionih usluga u Južnoj, Centralnoj i Istočnoj Evropi, saopštila je danas Junajted grupa.

„Sedište ove nove uspešne kompanije nalazi se u Grčkoj, a čine je veleprodajni i tehnički timovi iz svih kompanija članica United Grupe – Grčke, Bugarske, Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije. UGI Wholesale je za ovo kratko vreme uspešno realizovala mnoge složene projekte, čime je sebi obezbedila mesto regionalnog telekomunikacionog lidera u oblasti prenosa podataka, mobilne i fiksne telefonije, usluga rominga i veleprodaji govornih usluga“, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, u okviru Junajted grupe u Srbiji posluju kompanije SBB i njeni servisi EON i Total TV, najveća integrisana online i TV prodavnica Shoppster, a medijske sadržaje emituju televizije i portali N1, Nova i Sport Klub.
UGI Wholesale je, putem kompanije Vivacom Bulgaria EAD, postao odobreni pružalac telekomunikacijskih usluga za GÉANT – evropsku istraživačku i obrazovnu mrežu.

Mreža GÉANT, koju sufinansira Evropska unija, obezbeđuje informacioni ekosistem infrastrukture i usluga radi unapređenja istraživanja, obrazovanja i inovacija na globalnom nivou. Kao podrška GÉANT-ovoj misiji, UGI Wholesale je, kako saopštava UG, na sebe preuzeo i za kratko vreme uspešno realizovao više internacionalnih telekomunikacionih projekata, a u cilju povezivanja neosvetljenim optičkim vlaknima čvorišta iz mreže GÉANT.

Tako su 2021. godine započeti projekti na povezivanju Ljubljane i Zagreba, Zagreba i Beograda, Beograda i Sofije, Sofije i Bukurešta i Sofije i Soluna. Svih pet projekata je uspešno realizovano tokom 2022. godine, a iste godine UGI Wholesale tim započinje tri nova projekta – realizaciju transportnih linkova kapaciteta 100 Gbps na relacijama Podgorica-Zagreb, Sofija-Istanbul i Istanbul-Solun, čiji je završetak planiran za 2023. godinu. Uporedo sa ovim projektima, GÉANT i UGI Wholesale šire saradnju i ugovaranjem realizacije dve nove relacije za 100 Gbps transportne linkove, na relaciji Tirana-Sofija i Sofija-Skoplje.

U junu 2023. godine u Tirani, tokom TNC23 konferencije koju je organizovao GÉANT, a čiji je domaćin bila nacionalna istraživačka i obrazovna mreža Albanije RASH, UGI Wholesale postao je član GÉANT programa komercijalnog partnerstva.

“U kompaniji UGI Wholesale smo vrlo ponosni što je naš trud i uspešnu realizaciju složenih projekata prepoznao i proslavio GÉANT, koji ima zadatak da sprovede jednu od najvećih evropskih inicijativa. Srećni smo što smo uspeli u ovoj misiji i u najkraćem roku ispunili očekivanja naših partnera. Naša organizacija je izrasla u vrlo snažnog regionalnog igrača koji postiže zapažene rezultate na velikim i zahtevnim projektima. UGI Wholesale je pouzdan i kredibilan partner u regionu”, izjavio je Paolo Ficini, izvršni direktor kompanije UGI Wholesale.

* Dan graf doo, izdavač lista Danas, posluje u sastavu Junajted grupe

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari