Umesto 1. juna završetak „Balkanskog toka“ najranije krajem godine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao izgradnju gasovoda u Bugarskoj kojim će se transportovati ruski gas za naše potrošače

Ostavite komentar


  1. još jedno pomeranje roka. Aleksandar „Pomerač rokova“ Vučić. Predlažem ovaj naziv za naše istoričare : )

  2. SAD je protiv izgradnje balkanskog toka, Ako se to uzme u obzir nije nerealno da čak i da se izgradi bugarska deonica „Balkanskog toka“ da do transporta gasa njime uopšte ne dođe zbog geopolitičkih interesa SAD – objašnjava Savić. Vazno je da smo mi SPISKALI 1.000.000.000 eura, samo da bi podigli BDP za 2% u 2019 g. i prikazali se kao uspesna zemlja, a sto smo bacili 1.000.000.000 nikom nista. Masala.

  3. U vezi Turskog toka nasa javnost je uskracena za odgovore na mnoga pitanja. Ko je vlasnik gasovoda kroz Srbiju? Da li je to drzava Srbija ili mesovita rusko-srpska firma Transgas sa sedistem u svajcarskom poreskom raju Zug? Ko je finansirao nabavku cevi i opreme i ko je placao radnike – srpske, ruske ili iz trecih zemalja. Kolika je ukupna vrednost projekta, da li se i koliko Srbija zaduzila ili dala garancije? Ono sto smo culi od direktora RZS je da je ovaj projekat doprineo rastu BDP-a u 3. kvartalu 2019 za ogromnih 700 miliona evra. To je sve sto pouzadano znamo, ostalo je sakriveno od javnosti. Ispada da su radovi forsirani ne zbog obezbedjenja gasa krajem 2019, nego da se postigne „istorijski“ rast BDP-a. Ko ce to morati platiti, kao da nije vazno. A koliko je losa koordinacija sa bugarskom stranom, pokazuje pomeranje rokova do kraja ove godine, ako i do tada bude gotovo.

  4. Bugarska je kao država uvek bila nepredvidljiva u svojoj politici.Takva je i sada tako da joj se ne može verovati sve dok se ne završi ugovor eni posao.

  5. Gospodinu predsedniku to neće biti prvi put da gasovod spominje pred izbore.a staje sa juznim tokom i ti radovi su spektakularno otvoreni u kovilju

  6. Mogu li ista ovi u Srbiji da urade na vreme.
    Da stampaju Danas on bi izlazio svaki drugi dan.

  7. Nije bitno hoće li se ili ne završiti ovaj tok, bitno je da li će ili neće ikada poteći gas ovim tokom. Novac je potrošen i za južni tok , i šta bi? Ćorak.

Ostavite komentar


Ekonomija

Radnici ŽIT-a u ponedeljak i utorak protestuju ispred Vlade Srbije 10

Radnici ŽIT-a u ponedeljak i utorak protestuju ispred Vlade Srbije

Nezadovoljni zbog toga što mesecima ne primaju lične dohotke radnici Železničkog integralnog transporta, predvođeni predstavnicima Sindikalne organizacije ŽIT Beograd i Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata ŽIT-a, u ponedeljak i utorak u periodu od 10 do 12 časova potestovaće ispred zgrade Vlade Srbije u Beogradu.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.