Uprava: Više od 3,7 milijardi dinara za kapitalne projekte u Vojvodini 1foto Aleksandar Roknić

Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine objavila je danas šest novih javnih konkursa vrednih više od 3,7 milijardi dinara za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, osnovnog obrazovanja i vaspitanja, razvoja sporta i kulture.

Za podršku lokalnim samoupravama na teritoriji Vojvodine u realizaciji projekata koji doprinose razvoju i unapređenju saobraćajne infrastrukture, obezbeđeno je blizu 1,7 milijardi dinara, dok je za oblasti vodosnabdevanja i zaštite voda obezbeđeno ukupno 525 miliona dinara, navedeno je u saopštenju za javnost.

Dodaje se da je Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine obezbedila je 758 miliona dinara za podršku projekata u oblasti lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, koji doprinose stvaranju povoljnih uslova za poslovanje, rast i razvoj malih i srednjih preduzeća, unapređenje turističkih potencijala, kao i povećanje zaposlenosti u Vojvodini.

Ukupno 613 miliona dinara obezbeđeno je za podršku projektima u oblasti razvoja sporta, piše u saopštenju.

Dodaje se da je u cilju poboljšanja uslova rada ustanova osnovnog obrazovanja i vaspitanja, Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine obezbedila 120 miliona dinara, a za projekte koji doprinose razvoju, očuvanju, unapređenju i zaštiti kulturnih i nacionalnih posebnosti lokalne sredine na teritoriji Vojvodine obezbeđeno je 26 miliona dinara.

Precizira se da će svi javni konkursi za finansiranje i sufinansiranje projekata trajati do 4. marta, a detaljne informacije o objavljenim konkursima, načinu i rokovima prijave, mogu se pronaći na adresi www.kapitalnaulaganja.vojvodina.gov.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari