Uprava za pranje novca o navodima o Đilasu: Obratili smo se partnerskim službama u inostranstvu 1Foto: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Vršilac dužnosti direktora Uprave za sprečavanje pranja novca Željko Radovanović danas je kazao da se ta institucija obratila partnerskim službama u inostranstvu, zbog navoda pojedinih domaćih medija da lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas ima više neprijavljenih računa s milionskim iznosima evra.

On je gostujući na TV Pink naveo da je ta uprava, na osnovu dokumenata koje su objavile Večernje novosti, dobila „sve uslove za postupanje“ i „indicije na izvršenje nekoliko krivičnih dela“.

„Pre svega mislim na utaju poreza, pranje novca i prikrivanje stvarnog vlasništva. Neće biti jednostavno, ali imamo mehanizme koji nam omogućuju da uđemo u tok novca, kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Mi smo se već obratili partnerskim službama u inostranstvu. Prvi instrument je obraćanje preko Egmont grupe“, rekao je Radovanović.

Djilas je više puta negirao tvrdnje pojedinih medija da poseduje račun na Mauricijusu i najavio podnošenje krivičnih prijava zbog, kako navodi, „falsifikovanja dokumenata“.

On je na konferenciji za novinare najavio da će prijave podneti, između ostalog, protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ministra finansija Siniše Malog, šefice informativne službe SNS Vladanke Malović i glavnog urednika Večernjih novosti Milorada Vučelića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari