Usvojen predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o PIO

Ostavite komentar


  1. Vucic ce ostati poznat kao premijer koji je cetiri godine protivustavno otimao penzije, a bpBrnabicka ka premijerka koja je naredila da se sa tom otimacinom prekine!

  2. Logicno je da penzioneri hoce povecanje, ali budemo realni, ne moze sad neko zanemariti stanje u drzavi i ekonomske faktore.

    1. Није посао пензионера да размишљају о економском стању државе кад смо радили ми смо о томе размишљали, а посао је државе да обезбеди уредне исплате пензија које свакако зарађено а не да ставке буџета попуњава од смањења пензија то нема нигде на свијет. да пензионери пуне буџет.

  3. napravte obrazac po kom ce svaki gradanin lako izracunati penziju evo predloga:godine zivota odlaska u penziju X godine aktivnog radnog staza X
    skolska sprema= penzioni koeficijent x penzioni dinar koji ima istu vrednost za sve penzionere=penzija.sadasnji nacin isplate je lopovski. nije postojala javna rasprava pa je ovo jos jedna pljacka i prevara politickih partija koje su najveci dusmani drzave i naroda.nosioci vlasti su nezrele sildzije i ratni profiteri koji i ne znaju da neznaju.njima je jedino pljacka prevara i otimacina jedini motiv bavljenja politikom. gde je drzavni sektor zaradio tolike penzije,ako je privreda primala male zarade.ne postoje kriterijumi isti za sve,vec privelegovani i porobljenit tj.banditi i robovi to je srbija na pocetku 21 veka.

  4. Kakvi lažovčine? Svi redom su pričali da će sе ukidanje otimačine penzija obaviti u septembru i penzionerima se vratiti penzije bez otimanja sa septembarskom, tj. u oktobru mesecu. Sada opet su penzioneri uskraćeni za mesec dana, ako je verovati i to. Sve dok penzosi ne prime penziju ne mogu biti sigurni u lažovnim vestima. Ko li ih nauči da lažu, a ko laže taj i krade, ma*ku im lopovsku.Nije rečeno da li penzije se vraćaju na nivou pre otimanja sa dosadašnjim uvećanjima od 7,53% i još basnoslovnim 10%+ o.g.

  5. „Kao što smo i obećali, prve uvećane penzije su oktobarske, a biće isplaćene u novembru. Veoma smo zadovoljni što smo za ovo uvećanje imali dovoljno novca u budžetu“

    Prestanite više da nas tretirate kao da smo svi debili. Ne stavljajte u istu ravan vraćanje penzija na zakonski nivo i eventualno uvećanje. Tačno se zna šta je šta, pa tako i kažite. Hoće li, pored vraćanja penzija na iznos iz rešenja, biti povećanja i koliko? Nije to viša matematika, vrlo je jednostavno.

  6. Ljudi, dajte sebi jedan jednostavan zadatak i olaksajte sebi zivot. Uvece kad legnete, napsite sebi poruku, koju cete procitati sledeci dan i svih narednih, dok vam njena sadrzina ne postane uobicajna, nesporna i nepromenljiva. Poruka glasi Zivimo u neoliberalnom kapitalizmu!

  7. Koja je starosna granica za radnike sa beneficijama 12-15 spominje se samo 12 -18

  8. Primam penziju 7700din. Porodicnu.Donedavno sam primala penziju uCrnoj Gori.Sada zivim u Beogradu .Tako sam i prebacila penziju da je primam u Beograd. Predala sam zahtev za konacno resenje prije dva mjeseca.Penziju primam godinu dana.Preminuli suprug je imao 26 god. radnog staza.Oboje smo radili na Kosovo. I bili na nacionalnoj sluzbi za zaposljavanje i primali minimalac.Da li ce imati izmjena u penziji sto se tice njene visine .Jer penziju koju sad primam je „mizerna“. Od nje zivim nemam druga primanja a i zdrastveno nisam sposobna da radim.Da li ce moja penzija ostati tolika ili ce se povecati kad dobijem konacno resenje.hvala

  9. Do prije pola godine sam zivjela u podgorici bila raseljeno lice sa kosova od posle rata.Tamo sam preko fonda pio srbije primala penziju porodicnu na devizni racun.Sad zivim u Beogradu od novembra mjeseca.18marta sam i penziju prebacila da primam u Beograd koja se uplacuje fond pio srbija.Inace imam jos ucjek privremeno resenje sto sam isto krajem februara predala zahtev za konacno resenje u pio u nemanjinoj.moja porodicna penzija iznosi 7700din. sto vidite tako mala da ne moram pricati inace sam zena koja je operisana zbog problema srca i imam 58g.Sto nisam ni dodatno sposobna za neki poso.A sa ovom penzijom nemam ni za nedelju dana.Interesuje me da li ce konacnp resenje ako dobijem povecati iznos moje porodicne penzije sobzirom da je suprug koji je preminuo imao 28g radnog staza.Do penzije i ja sam bila na nacionalnoj sluzbi za zaposljavanje za raseljena lica u peijepolje.Imam 18 g radnog staza ali trebam jos cekati do penzije svoje.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.