Usvojena nova Uredba o koeficijentima za obračun i isplatu plata zaposlenih u javnim službama 1foto (BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/Peđa Vučković)

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog izmena Uredbe o koeficijentima za obračun i isplatu plata zaposlenih u javnim službama, saopštilo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Izmenama se predlaže uvećanje koeficijenta utvrđenih za obračun i isplatu plata zaposlenih u osnovnim i srednjim školama, predškolskim ustanovama, kao i zaposlenima u učeničkom i studentskom standardu, čija je obračunata osnovna plata niža od iznosa minimalne zarade utvrđene za teritoriju Srbije.

Uvećanje koeficijenata za obračun i isplatu plata za pojedina radna mesta predlaže se, kako bi se zajedno sa efektima planiranog povećanja osnovice od 5,5 odsto za zaposlene u prosveti, u skladu sa propisima o budžetu, obezbedilo povećanje plata tih zaposlenih iznad iznosa minimalne zarade.

Tim izmenama Uredbe predlaže se, kako je navedeno i promena osnova za uvećanje koeficijenta za deo zaposlenih u stručnim službama Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, imajući u vidu promene u nadležnostima RFZO.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari