Vaučeri za odmore u Srbiji važiće do kraja novembra 1Nova fontana na Zlatiboru/Foto: Opština Čajetina

Vlada Srbije i ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, prihvatili su inicijativu udruženja „Moja Srbija“ za produženje roka važenja dodatne kvote vaučera za odmor u Srbiji, saopštilo je danas to udruženje.

Novi rok do kada građani mogu iskoristiti svoje vaučere je 30. novembar, umesto 31. oktobra kako je bilo predviđeno vladinom uredbom.

Vlada Srbije je odobrila 200.000 vaučera u vrednosti od po 15.000 dinara, kao i dodatnih 100.000 vaučera u vrednosti od po 10.000 dinara za građane koju su ove godine dobili vaučer od 5.000 dinara.

„Produžetak akcije do 30. novembra pomoći će građanima da nadju odgovarajući smeštaj i da lakše planiraju svoj odmor u Srbiji, kao i ugostiteljima da popune kapacitete tokom novembra, koji je najnepopularniji period za turizam, tokom koga su mnogi objekti potpuno prazni“, navodi se u saopštenju „Moje Srbije“.

Iz udruženja navode da se akcija podele vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji tokom prethodnih sedam godina pokazala kao jedna od najisplativijih i najpopularnijih subvencija u srpskoj privredi.

„Domaći turizam svake godine beleži dvocifrenu stopu rasta, a uvećani prihodi od domaćih turista neminovno dovode i do povećanja nivoa investicija u turističku infrastrukturu“, naveli su iz udruženja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.