Većina radnika u privatnom sektoru Srbije ne iskoristi pravo na pauzu

Radnici u privatnom sektoru koji ne koristi zakonske pauze poslodavcima poklone oko 448.000 evra.

Ostavite komentar

 1. Na zapadu (Evrope) se očekuje da radnik iskoristi pauzu, jer bez pauze vremenom gubi koncentraciju i lošije radi, ali je ukupni boravak na poslu duži za dužinu pauze, pauzu nigde ne plaća poslodavac.

  1. A mora li poslodavac da plati baš sav rad?
   Ne mora.
   Zato i ne plaća.

 2. Koristili bi radnici nego im ti isti privatnici ne daju pauzu isto kao sto im ne daju godisnji odmor po zakonu vec samo 10 radnih dana godisnje. Niko u ovoj zemlji ne stiti prava radnika a posle se cude kad odlaze iz zemlje.

 3. Ustajte vi sužnji koje mori glad,prezreni,poniženi….Šta je sa ovim narodom, gde se izgubio onaj buntovnički duh? Crkavate kao jadnici i ćutite,a nije valjala država radnika i seljaka? Bolje da se crkava kod gazda!

 4. Dok sam radila u trgovini, poznati lanac prodavnica, dobijala sam komentar od samih radnica: Izlaziš na pauzu?? Nemoj celih 30 min da budeš na pauzi.

 5. Radnicima se oduzima od plate za pauzu provedenu na poslu. To je sramota ovde drzave

 6. Ajde sirotinjo pomozi jos malo bogatasima, samo jos malo im fali da imaju sve!!!

Ostavite komentar

Ekonomija

Naslovna strana

28. jul 2022.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.