Vesić: Brza saobraćajnica od Kraljeva do Novog Pazara mogla bi da da počne da se gradi 2024. 1foto (BETAPHOTO/Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture/PREDRAG MITIĆ)

Državna reviziona komisija usvojila je Generalni projekat brze saobraćajnice od Kraljeva do Novog Pazara što je prvi korak ka izgradnji ovog puta, napisao je danas na svom Instagram profilu ministar saobraćaja i građevinarstva Goran Vesić.

On je rekao da posle usvajanja Generalnog projekta sledi izrada idejnog projekta i projekta za građevinsku dozvolu za šta Putevi Srbije imaju izabranog projektanta. Ako se u međuvrmenu obezbede finansije, kako je napisao, ovaj put mogao da počne da se gradi 2024. godine.

“Trasa budućeg koridora ide od auto-puta Miloš Veliki odnono petlje Preljina, petlje Adrani, na teritoriji grada Kraljeva, zatim preko Drakčića, dolinom Vrdilske reke, preko Konareva, Mataruške banje, Bogutovačke banje, Maglič grada“, napisao je Vesić.

Put bi potom, kako je napisao Vesić na Instagramu, išao dolinom Ibra sve do Ušća, zatim dolinom reke Raduše do Biljanovca, preko Brvenika do Raške a zatim dolinom reke Raška do planirane obilaznice oko Novog Pazara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari