Vesić: Ugovor za obilaznicu oko Kragujevca biće potpisan narednih dana 1Foto: Beta/Milan Timotić

Ugovor za obilaznicu oko Kragujevca, u dužini od 21 kilometara, biće potpisan narednih dana, najavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

On je obišao je radove na izgradnji deonice Moravskog koridora, od Makrešana do Koševa, koja će biti završena do kraja oktobra.

„Na taj način Kruševac će biti povezan na autoput“, rekao je Vesić dodavši da je završeno šest kilometara leve trake nove deonice, koja je ukupno duga deset kilometara i da je saobraćaj preusmeren na taj poluprofil, a da će se sada raditi desna traka.

On je naveo da će Moravski koridor biti dug 110 kilometara i da će spajati autoputeve „Miloš Veliki“ i Beograd–Niš, odnosno dve petlje – Preljina i Pojate.

Dodao je predstoji i izgradnja autoputa „Vožd Karađorđe“, čiji će idejni projekat biti završen do kraja godine.

„Ta saobraćajnica će povezati dva auto-puta – Beograd-Niš i ‘Miloš Veliki’ tako da će čitava Šumadija biti premrežena brzim putevima i auto-putevima“, rekao je Vesić, objavljeno je na sajtu Vlade Srbije.

Državni sekretar Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Mihajlo Mišić istakao je da radovi na Moravskom koridoru napreduju prema planu i da radnici rade uprkos vrućini, kao i da se naročito obraća pažnja na njihovu zaštitu.

„Svi imaju kompletnu zaštitnu opremu, obezbeđeni su odgovarajućim količinama napitaka, imaju sve što je potrebno da bi bezbedno mogli da izvode radove i po ovakvim uslovima“, naglasio je Mišić i dodao da se radi u dve smene i do kasno noću.

Direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić istakao je da će Moravski koridor doneti i nekoliko novih industrijskih zona u ovaj kraj i da će to preduzeće ostaviti lokalnim samoupravama i objekte izgrađene za potrebe izgradnje autoputa, koji mogu biti nove industrijske zone.

Prema njegovim rečima, jedna takva zona će biti u Ćićevcu gde postoji približno 20 hektara koji su bili u funkciji izgradnje autoputa, druga u okolini Kruševca površine gotovo 28 hektara, a treća u Adranima kod Kraljeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari