Višak četvrtina radnika u EPS-u

* Češki ČEZ, koji je duplo produktivniji i radi u više država, ima 26.000 zaposlenih, a EPS 29.000 * Nepotrebni radnici nagomilani u administraciji, dok u proizvodnom delu skoro da i nema viškova
Poređenje Elektroprivrede Srbije sa evropskim energetskim kućama pokazuje veliku neproduktivnost domaće kompanije

Ostavite komentar


  1. Tačno pre 4 dana sam saznao da je lik iz NS dobio posao u Elektrovojvodini, ne ide na radno mesto ali će redovno dobijati platu. Informacija 100% pouzdana.

  2. A u Kragujevačkoj elektrodistribuciji je pred novu godinu,umesto gospođe po struci elektrotehničar,koja je otišla u penziju,došao mlad momak,SNS kadar po zanimanju autolakirer.Informacija iz prve ruke.

  3. Nije isti obim poslovabu CEZ i EPA. Za CEZ rade mnoge specijalizovane firme poslove koje oni nw mogu da rade jer nisu za ti ni registrovani. U EPS sav taj spektar poslova obavljaju sami i zato su im potrebni radnici raznih struka. CEZ se bavi samo el. energijom.

  4. EPS zapošljava, prema podacima Fiskalnog saveta, 38.000 lica. Partijski plen pa su zapošljavane cele familije, kumovi, tetke, prijatelji, komšije. Kada poslujete sa gubitkom uvodi se minimalna zarada ali EPS je izuzetak, iako posluje sa gubitkom isplaćuju se nenormalno visoke zarade.

  5. Trenutno polovinu električne nergije proizvede, prenese i distribuira do potrošača oko 20 hiljada zaposlenih, a drugu polovinu proizvede, prenese i distribuira do potrošača oko 9 hiljada zaposlenih… Interesantno je onda gde treba tražiti taj višak…

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.