Više od 40 odsto prihoda ostvaruju izvozom 1

Do kraja ove godine na osnovu potpisanih ugovora kupcima u zemlji i inostranstvu isporučićemo blizu 3.000 kotlova što je za deset procenata više u odnosu na prethodnu godinu – potvrdio je za Danas Dragoljub Kostić, generalni direktor A.D. „Megal“ iz Bujanovca.

– Ovog leta sklopili smo ugovor sa preduzećem „Eko star“ iz Ohrida o isporuci 700 kotlova na pelet jačine od 33 do 40 kilovata. Vrednost ovog ugovora je oko 400.000 evra pa su naši kapaciteti u potpunosti upošljeni do kraja godine. Uz to, imamo redovnu isporuku različitih tipova kotlova kupcima na našem tradicionalnom tržištu Makedonije, ali i na Kosovu. Od izvoza očekujemo ukupan prihod od oko milion evra u ovoj godini, što je više od 40 procenata ukupnog prihoda – precizirao je Kostić, navodeći da u narednoj godini u strukturi ukupnih prihoda „Megala“ izvoz treba da čini više od pedeset procenata.

Prvi čovek jednog od retkih preduzeća u privredi Bujanovca koje dobro posluje a prepoznatljivo je na karti uspešnih u metalskoj industriji Srbije, navodi vrlo korektnu poslovnu saradnju sa Kompanijom „Alfa plam“ iz Vranja za koju su u ovoj godini uradili oko 3.000 ležišta za kotlove.

– Ovakvim poslovnim rezultatima stvorili smo ambijent za dodatne investicije u mašinski park, pa planiramo nabavku fiber lasera, uređaja za CO varenje, kao i digatalne prese, u šta treba da uložimo oko 400.000 evra – navodi Kostić, napominjući da je stalno otvoren konkurs za prijem iskusnih varioca, mašinskih inženjera.

U „Megalu“ je zapošljeno 130 radnika, 15 njih na određeno vreme, dok deset radnika pohađa kurs zavarivanja koji bi u narednom periodu trebalo da preraste u školu za varioce. Zaposlenima se redovno isplaćuje zarada od prosečnih 35.000 dinara, sa trendom rasta. V. Ristić

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari