Višenamenski objekat koštaće 130 miliina dinara 1Foto: N. Kovačević

Rasim Ljajić, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, zajedno sa Milanom Stamatovićem, predsednikom opštine Čajetina i njegovim pomoćnikom Arsenom Đurićem, označio je početak gradnje Omladinskog kulturnog centra na Zlatiboru.

– Zlatbor je lider u planinskom turizmu, jer trećina turista koji posećuju naše planinske centre dolazi na Zlatibor. Verujem da ćemo izgradnjom ovog objekta povećati ukupan broj i domaćih i inostranih gostiju na Zlatiboru – istakao je Ljajić.

Izgradnja objekta, koji će biti u blizini zgrade Turističke organizacije Zlatibor koštaće 130 miliona dinara, od kojih je to ministarstvo u ovoj godini obezedilo 20 miliona, a još toliki iznos obezbediće naredne godine. Ostatak novca obezbedila je opština Čajetina.

– Prva faza gradnje, čija je vrednost 53 miliona dinara, biće završena 31. decembra ove godine, a kompletan objekat bi trebalo da bude završen 1.septembra 2017. godine – poručio je ministar Ljajić.

Višenamsnski objekat, od oko 2.000 kvadratnih metara, imaće pozorišno-bioskopsku salu sa 225 mesta, galeriju, bilbioteku, nekoliko manjih sala, kao i više kancelarija za udruženja koja posluju na teritoriji opštine Čajetina i, kako je to istakao Milan Stamatović – biće dostupan i osobama sa invaliditetom.

Ljajić je, u prisustvu Tihomira Petkovića, gradonačelnika Užica, pustio u rad zatvoreni bazen dimenzija osam sa pet metara u objektu Golija, koji je deo užičkog Dečjeg odmarališta Zlatibor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari