Visina uplaćenih doprinosa demantuje statistiku zaposlenosti

Kada bi zvanični podaci bili tačni, kasa PIO fonda morala bi biti mnogo bogatija nego što jeste

Ostavite komentar


  1. Svi podaci mogu biti dostupni preko portala poreske uprave, ali kome to treba, kvalitetniji su podaci dobijeni na osnovu oblikovanih anketa

  2. Permanento nas obmanjuju ovi iz zavoda za statistiku. Kao da je ovaj narod malouman, svi vidimo gde nas vodi ova vlada, da za 5 g. nije uslela da podigne ekonomiju, da nam je standard naglo opao, da smo zadnji u okruzenju po platama. Nasi radnici odlaze na nadnicenje u Rumuniju a albanija je za Srbiju postala zapad. OVO svi vide osim SNS bratije koja je kao hipnotisana.

  3. Prosečna plata bi bila 420 eur da je eur ostao 124 din, a još manja da je eur bar pratio inflaciju

  4. Premijerka je rekla da idemo u digitalizaciju. Znači za pola godine imaćemo tačan broj a ne anketo odnosno nečiju fantaziju

  5. Ne mogu da verujem da ni profesori ekonomije ni fiskalni savet ne znaju osnovne stvari, kakva losa anketa. Stvar je jednostavna, obavezni doprinosi za minimalac su proporcionalno visi od doprinosa za prosecnu platu, zbog razlike od stope neoporezovane osnovice na obracun, zato se prpcentualno podaci ne slazu, boze ne mogu da verujem u kakvoj zemlji zivim, kad se osnovno ne zna, a takvi vode finansije, propadamo 100%.

  6. Редакцијо Данаса, захтевам да поштујете закон о слободи изражавања и да одмах објавите мој приговор !
    Ја њиме никога нисам вређао него само скрећем пажњу писцу овог чланка и вашој редакцији на скрнављење српског језика у овом чланку употребом (потпуно непотребном) варваризама.
    Немојте ме приморавати да вас судским путем приморам на поштовање закона о слободи изражавања !

    _______
    @M. Obradović
    "ДЕМАНТУЈЕ"
    На српском се то каже П О Б И Ј А !
    Новинарчићу то је бахато скрнављење српског језика !
    Зашто то радите ?
    Ви сте дужни, у струци коју обављате и за гласило за кога сте писали, да негујете српски језик и културу а не да их тако газите.
    Тај варваризам потиче од француске речи DÉMENTIR и која у преводу значи ПОРЕЋИ, ПОБИТИ, ОПОВРГНУТИ, ПОСТУПИТИ СУПРОТНО, НЕ СЛАГАТИ СЕ.
    Зар од толико правилних и лепих српских речи ви се ухватисте (као пијан за плот) баш за овај варваризам.
    Зашто ?
    Шта ваш чланак тиме добија ?
    Једно је сигурно; српски језик је губиташ !

  7. Vecina naseg naroda je u RASKORAKU. Zele, jedini u Evropi, Ruske zakone i bolji standard. Ovo zajedno nije izvodljivo.

  8. Sta znaci "formalno zapodleni Koji need ostvaruju pravo Ni na zdravstva no Ni na penzijsko osiguranje"? Zahvaljujem na pojasnjenju.

  9. @Pera – To je u iznosu. A Tek kupovna moc 2014. u odnosu na danas? Kurs evra je nerealan I prosecna plata je realno manja od 300 evra. Svevje to mehur of sapunice Koji ova vlada naduvava dok ne pukne. Kako rece neko, pa vidimo kakav nam je standard i sta mozemo kupiti sa platom. O porezima za gradjane, nametnutim taksama I ostalim mam-ipara izumima da napune kasu of siromasne naroda da ne porezuju tajkune imafijse, da ne govorim

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.