Vlada odvojila 12 miliona dinara za konjičke igre 1

U Požarevcu se od 2. do 4. septembra održavaju 53. Ljubičevske konjičke igre.

Pored pratećih manifestacija i defilea u centru grada nakon koga će nastupiti Bjelo Dugme, na Hipodromu se u subotu i nedelju 3. i 4. septembra održava tradicionalna jednistvena manifestacija Ljubičevski višeboj ali i kasačke, galopske trke kao i takmičenje u preskakanju prepona.

Investicije na požarevačkom Hipodromu su u punom jeku kako bi grad Požarevac spremno dočekao 53. Ljubičevske konjičke igre. U toku su radovi na sređivanju tribina, postavljanju nove ograde, uređenju trkačke staze, sređuju se štale za smeštaj konja višebojaca, galopera i trkača, obnavlja se krov i rekonstruiše se električna mreža. Za uređenje Hipodroma i Ljubičeva Ministarstvo trgovine, turizma i telekomonukacija Vlade za ove namene izdvojilo je 12 miliona dinara.

Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović obišao je radove na uređenju Hipodroma i istakao je zadovoljstvo dinamikom i kvalitetom radova koji će biti gotovi do početka sledeće nedelje. Spasović je dodao da su javne nabavke bile raspisane i sporovedene na vreme i da će iz tog razloga sve investicije na Hipodromu ali i Ljubičevu biti gotove u predviđenom roku.

Radove, na Hipodromu, malo je otežao slučaj paljevine objekta koji se nalazi ispod tribine ali i to će biti uređeno na vreme. Hipodrom dobija obrise kako treba da izgleda i da ponovo bude dragulj konjičkog sporta u Srbiji a grad Požarevac će postati prepoznatljiva turistička destinacija u zemlji, zaključio je Bane Spasović, gradonačelnik Požarevca.

Radove na Hipodromu ispred grada Požarevca kontroliše Srđan Radovanović, član Gradskog veća zadužen za gradsku opštinu Kostolac i mesne zajednice. On je rekao da je zadovoljan izvođenjem radova i da sve ide po planu i pored loših vremenskih uslova koji vladaju ovih dana. Posebno je pohvalio izvođače radova a to su kostolačka preduzeća PRIM i RIO, zatim Jović gradnja i firma Bau iz Beograda, na radovima su angažovani i osuđenici iz Kazneno popravnog zavoda Zabela a nakon obavljenih građevinskih radova u akciji čišćenja biće angažovani radnici koji izvode javne radove dok će asfaltiranje određenih deonica obaviti PZP Požarevac.

Radovanović je još dodao da su trkačke staze u perfektnom stanju košena je trava i obavljeno je ravnanje terena on poručuje da će Požarevljani i svi gosti koji će biti prisutni na 53. Ljubičevskim konjičkim igrama biti prijatno iznenađeni stanjem na hipodromu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari