Vlada Srbije usvojila zaključke radi olakšavanja izvoza proizvoda na tržište Kine 1Vlada Srbije: Foto (BETAPHOTO/ANA SLOVIĆ)

Vlada Srbije usvojila je danas zaključke, kojima se obezbeđuje jedan od ključnih preduslova za plasman sveže borovnice i suve šljive na tržište Kine, kao i Zaključak o sprečavanju i kontroli ptičjeg gripa, što je najvažniji preduslov za izvoz pilećeg mesa iz Srbije na kinesko tržište, saopšteno je posle sednice Vlade.

Na sednici je usvojen i Zaključak o utvrđivanju osnove za zaključivanje Memoranduma o razumevanju između Vlade Srbije i Electricite de France (EDF) o uspostavljanju okvira za dugoročni dijalog u oblasti energetske tranzicije i niskougljenične tehnologije.

Memorandumom o razumevanju se definiše i uspostavlja okvir za dugoročni dijalor u oblasti energetske tranzicije, a svrha dokumenta je i sprovođenje Energetske politike u oblasti koja je od zajedničkog interesa, a gde bi EDF mogao biti uključen kao strateški partner.

Na sednici je doneto Rešenje o davanju saglasnosti na odluku o uspostavljanju saradnje između Grada Užica i Opštine Pljevlja.

Skupština grada Užica donela je tu odluku kojom je precizirano da se saradnja uspostavlja u oblastima: ekonomije, nauke, kulturno-umetničkog i istorijskog nasleđa, obrazovanja, sporta, turizma, ekologije, privrede, programa za olakšavanje obostranih poseta, privrednika, investitora, sportista, turista, mladih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari