Vlada usvojila Uredbu: Finansijska podrška proizvođačima šećerne repe od 35.000 dinara 1Šećerna repa

Proizvođači šećerne repe dobiće finansijsku pomoć od 35.000 dinara po hektaru prijavljene i zasejane šećerne repe roda 2023, objavila je Vlada Srbije.

U usvojenoj Uredbi navodi se da će to pravo poljoprivrednici moći da ostavre za najviše do 500 hektara, za ostvareni prinos od najmanje 50 tona po hektaru šećerne repe.

Pravo na korišćenje finansijske podrške za šećernu repu imaju pravna lica, preduzetnici i fizička lica, pod uslovom da su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava, da se nalaze u aktivnom statusu i da su prijavili površine pod šećernom repom u skladu sa posebnim propisom kojim se uređuje registracija poljoprivrednih gazdinstava.

“Poljoprivredni proizvođač ima pravo na korišćenje finansijske podrške ako je celokupan ostvareni prinos šećerne repe na ugovorenim površinama isporučio proizvođačima šećera”, isitče se u Uredbi Vlade Srbije.

Zahtev za odobravanje finansijske podrške podnosi se na osnovu javnog poziva koji raspisuje Ministarstvo poljoprivrede, odnosno Uprava za agrarna plaćanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari